ΦΩΤΟ: Επιστημονική Ημερίδα στο Δ.ΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ

Την Τετάρτη 22/05/2019, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΔΙΕΚ Πάτρας, Επιστημονική  Ημερίδα με θέμα τις «Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου», με τη συνεργασία του ΔΙΕΚ Πάτρας και του Σωματείου Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας.

Στην αρχή της ημερίδας ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Πάτρας κ. Κατσώνης Νικόλαος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους καλεσμένους και τόνισε τη σημασία της διασύνδεσης της κατάρτισης με σωματεία και φορείς υποστήριξης και βελτίωσης της υγείας στην πόλη. Επίσης τόνισε πως η ημερίδα έχει σαν επιπλέον στόχο τη διαμόρφωση ευαισθησίας αλλά και συνεργατικής-διαχειριστικής κουλτούρας για τα προβλήματα των ασθενών αλλά και τη δυνητική  υποστήριξη δομών υγείας για τη  συγκεκριμένη νόσο μέσα από τις ειδικότητες υγείας του ΔΙΕΚ.

Καλεσμένοι ομιλητές ήταν ο κ. Κωνσταντάκης Χρήστος, Γαστρεντερολόγος, Επικουρικός Επιμελητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ο “Αγ. Ανδρέας”, η κ. Κολοτούρου Άννα, Νοσηλεύτρια του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ο “Αγ. Ανδρέας” και η κ. Παρτσαλάκη Ιωάννα, Διαιτολόγος, Προϊσταμένη Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, “Παναγία η Βοήθεια”.

Το πρόβλημα της ελκώδους κολίτιδας και της νόσου Crohn αφορά πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως και στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναλύθηκαν τα αίτια και η παθογένεια των νόσων, οι διαφορές τους, οι ηλικιακές ομάδες που αφορούν και ο τρόπος αντιμετώπισής τους. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στις Νοσηλευτικές παρεμβάσεις και στις διαιτητικές απαιτήσεις των ασθενών, τόσο κατά τη φάση των εξάρσεων όσο και κατά την ύφεση της νόσου.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η κ. Καρακάση Νίκη, πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας καθώς και μέλη του συλλόγου. Η κ. Καρακάση αναφέρθηκε στη σύσταση και τις δράσεις του σωματείου, το οποίο αποτελείται από ασθενείς.

Την ημερίδα παρακολούθησαν σπουδαστές του ΔΙΕΚ Πάτρας και συγκεκριμένα των τμημάτων Βοηθών Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας, Διασωστών – Πληρώματος Ασθενοφόρου, Βοηθών Φαρμακείου και Βοηθών Βρεφονηπιοκόμου. Η εκδήλωση ήταν ανοικτή προς το κοινό.

Τη διοργάνωση της Επιστημονικής Ημερίδας συντόνισε  ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Πάτρας κ. Νικόλαος Κατσώνης όπως και ο Υποδιευθυντής Α’ κ. Γιωτόπουλος Γεώργιος  σε συνεργασία με  το Σωματείο Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα. Το συντονισμό της παρουσίασης ανέλαβε η εκπαιδεύτρια του ΔΙΕΚ Πάτρας κ. Ψιούρη Γεωργία, Ιατρός.

Την προβολή και τα γραφικά ανέλαβε το τμήμα Γραφιστικής Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων του ΔΙΕΚ Πάτρας και η μόνιμη εκπαιδευτικός του τμήματος κ. Απέργη Όλγα. Οι καταρτιζόμενοι του τμήματος «Γραφιστική Εντύπου & Ηλεκτρονικών Μέσων», αποδεχόμενοι την πρόκληση να δημιουργήσουν το έντυπο υλικό (Αφίσα και Πρόσκληση) της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της σχολής στις 22/05/2019 με θέμα: «Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου», παρουσίασαν τις προτάσεις τους μετά το πέρας των ομιλιών σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο. Οι σπουδαστές υλοποίησαν τα έργα, ατομικά ή ομαδικά, στα πλαίσια των μαθημάτων Γραφιστική ΙΙ και Ηλεκτρονική Επεξεργασία Μακέτας με τη συνδρομή των εκπαιδευτριών τους: Απέργη Όλγας, Ασημακοπούλου Ελένης και Βασιλοπούλου Σταυρούλας.

Ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Πάτρας Κατσώνης Νικόλαος, διοργανωτής της εκδήλωσης, επέλεξε την Αφίσα και την Πρόσκληση της καταρτιζόμενης του τμήματος Σκαρμούτσου Δήμητρας, η οποία τυπώθηκε και διανεμήθηκε ψηφιακά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της σχολής για την προβολή της εκδήλωσης.

Το τμήμα «Γραφιστική Εντύπου & Ηλεκτρονικών Μέσων» διανύει το Β΄ εξάμηνο κατάρτισης στο ΔΙΕΚ Πάτρας και προετοιμάζει του αυριανούς επαγγελματίες στον χώρο της οπτικής επικοινωνίας. Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριές του τμήματος καταρτίζονται στον σχεδιασμό οπτικών μηνυμάτων προκειμένου να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας των γραφικών τεχνών. Το ΔΙΕΚ Πάτρας με τις δράσεις εξωστρέφειας που αναπτύσσει και τις διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνει, δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους σπουδαστές να αναδείξουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους στον οπτικό σχεδιασμό στην τοπική κοινωνία, ενώ παράλληλα τους προτρέπει να παρουσιάζουν οι ίδιοι τις δουλειές τους ενδυναμώνοντας τις δεξιότητες επικοινωνίας τους με ένα ευρύτερο κοινό.

Το ΔΙΕΚ Πάτρας ευχαριστεί την εταιρεία printonline.com.gr για τη χορηγία της στην εκτύπωση των αφισών και των προσκλήσεων της εκδήλωσης.