ΠΑΤΡΑ: Νίκος Νικολόπουλος-Στήριξη του Γρ. Αλεξόπουλου χωρίς αντάλλαγμα

“Μέσα σε μόλις 3 μήνες, από την μέρα που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μεγάλης μερίδας  συμπολιτών μας πήραμε την απόφαση της καθόδου στις εκλογές, καταφέραμε να σπάσουμε τον αποκλεισμό, να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης και να συντάξουμε ένα ουσιαστικό πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Πάτρα, προπαντός δε ήλθαμε σε επαφή, συχνά για πρώτη φορά με δεκάδες χιλιάδες πατρινούς” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Νίκος Νικολόπουλος.
“Καταφέραμε να θέσουμε στο κέντρο της πολιτικής συζήτησης για τον δήμο όλα τα μεγάλα και σημαντικά θέματα όπως η γκετοποίηση λαϊκών συνοικιών από ρομά λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης του ελλείμματος ασφαλείας. Τοποθετηθήκαμε ξεκάθαρα γύρω από το ζήτημα της πολιτιστικής αναβάθμισης της πόλης. Επιμείναμε στην επιχειρηματική αναζωογόνηση της πόλης. Προτείναμε μέτρα για την επιστροφή των ξενιτεμένων νέων με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Με τις τοποθετήσεις μας αναγκάσαμε και τους άλλους συνδυασμούς να τοποθετηθούν σε αυτά τα ζέοντα ζητήματα και να λάβει έτσι η προεκλογική περίοδος πρόσθετο ενδιαφέρον. Αυτά τα κάναμε στηριγμένοι στις μόνο δικές μας δυνάμεις και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υποψηφίων και των φίλων του συνδυασμού μας.
Πάντως, και θα πρέπει να το υπογραμμίσουμε ιδιαίτερα, η σχετική επιτυχία του εγχειρήματος μας στηρίχτηκε αποφασιστικά στο ότι το ενστερνίστηκαν και το στήριξαν οι χιλιάδες συμπολίτες που υπερψήφισαν τον συνδυασμό μας, καθώς και οι χιλιάδες άλλοι που μας στήριξαν.
Το αποτέλεσμα δημιουργεί μια σειρά από υποχρεώσεις:
Κυρίως την υποχρέωση τα επόμενα τέσσερα χρόνια να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο δημοτικό συμβούλιο για να γίνει, όντως, Πάτρα μητροπολιτική πόλη- δυτική συμπρωτεύουσα. Για αυτό από σήμερα ιδρύουμε δημοτική παράταξη ώστε να συνδεθούμε ενεργά με τις χιλιάδες ανθρώπους που μας στήριξαν και να αποτελέσουμε μαζί μια ακαταμάχητη δύναμη.
Με τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών δεσμεύσεων που πάντα διέκριναν την δημόσια στάση μου θέλω να επισημάνω ότι είναι καθήκον μου να τηρήσω την δέσμευσή μου. Συνεπώς στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών της Πάτρας τάσσομαι στο πλευρό του δεύτερου της εκλογικής αναμέτρησης κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου τον οποίο και συγχαίρω με την ευκαιρία για την επιτυχία του, όπως έπραξα χθες και με τον κ. Πελετίδη.
Κάνω σήμερα πράξη ό,τι έγκαιρα επανέλαβα πολλές κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ό,τι δηλαδή μοναδικό πρόταγμα του 60% του Πατραϊκού λαού είναι η απαλλαγή της πόλης από την οπισθοδρομική δημοτική αρχή του ΚΚΕ.
Σήμερα επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου ο υποψήφιος δήμαρχος Γρηγόρης Αλεξόπουλος, τον οποίο και προσωπικά διαβεβαίωσα ότι θα είμαι «φαντάρος» στο πλευρό του, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, κατά τρόπο που ο ίδιος θα θεωρήσει ότι είναι ο καταλληλότερος, ώστε η έκβαση της αναμέτρησης της προσεχούς Κυριακής να είναι επιτυχής.
Εξ’ άλλου, διαβεβαιώνω για άλλη μια φορά όλους τους συμπολίτες μου και ξεχωριστά εκείνους που μας εμπιστεύτηκαν στη κάλπη ότι η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», θα είναι παρούσα και πρωταγωνίστρια, στο νέο Δημοτικό συμβούλιο, με προτάσεις, συνθετική λογική και εποικοδομητική, αλλά και αυστηρή κριτική. Ήδη ξεκινήσαμε τις διαδικασίες, ώστε η δημοτική μας παράταξη ν’ αποκτήσει επίσημη υπόσταση. Αρχικά, προχωράμε στην υλοποίηση του ιδρυτικού πλαισίου της, που θα λειτουργήσει με προσωρινή διοικούσα επιτροπή, ενώ προ της 1ηςΣεπτεμβρίου θα έχει προκύψει το αιρετό, κυρίαρχο καθοδηγητικό μας όργανο