ΗΠΑ: Η Μακένζι Μπέζος δωρίζει σε φιλανθρωπίες τη μισή περιουσία της

Η πρώην σύζυγος του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος, η Μακένζι Μπέζος αποφάσισε να δωρίσει τη μισή περιουσία της, ύψους 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε φιλανθρωπίες, σχεδόν έξι μήνες μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου της με τον ιδρυτή του κολοσσού της Amazon.

Η Μπέζος, ο πρώην σύζυγος της οποίας είναι ο πλουσιότερος άνδρας του πλανήτη, έγινε μία από τους 19 ανθρώπους που ένωσαν τις δυνάμεις τους σήμερα με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Giving Pledge, μια εκστρατεία που ανακοίνωσαν το 2010 οι δισεκατομμυριούχοι Ουόρεν Μπάφετ και Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. Με την εν λόγω πρωτοβουλία απευθύνεται έκκληση προς τους πλουσίους να προσφέρουν το μισό των περιουσιών τους ενώ βρίσκονται εν ζωή ή μετά τον θάνατό τους.

«Επιπλέον της όποιας περιουσίας η ζωή μου πρόσφερε, διαθέτω ένα δυσανάλογο ποσό χρημάτων να μοιράσω» σημειώνει η Μακένζι Μπέζος, σε μια ανακοίνωση με ημερομηνία την 25η Μαΐου.

«Η προσέγγισή μου προς την φιλανθρωπία θα συνεχίσει να είναι εμβριθής. Θα χρειαστεί χρόνο και προσπάθεια και φροντίδα».

Αφού πέρασε σχεδόν τη μισή της ζωή στο πλευρό του Τζεφ Μπέζος, η Μακένζι Μπέζος αναδείχθηκε στην τρίτη πλουσιότερη γυναίκα παγκοσμίως, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, αφού απέκτησε μερίδιο 4% από το κεφάλαιο στην Amazon, ύψους 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού εκείνη και ο Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσαν τον διακανονισμό για το διαζύγιό τους την 4η Απριλίου.

Ο Τζεφ Μπέζος, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται φέτος από το Forbes στα 131 δισεκατομμύρια δολάρια, έσπευσε να στηρίξει το νέο φιλανθρωπικό εγχείρημα της πρώην συζύγου του.

«Η Μακένζι θα είναι φανταστική και συμπονετική και αποτελεσματική στο φιλανθρωπικό έργο της κι είμαι περήφανος για εκείνη» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter.

«Η επιστολή της είναι τόσο όμορφη. Πάνω τους Μακένζι».

Το όνομα του Τζεφ Μπέζος, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη, δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των 204 εύπορων από 23 χώρες που συμμετέχουν στο Giving Pledge.