Γερμανία: Έρευνες στα γραφεία της Porsche για υπόθεση διαφθοράς

Σε εκτεταμένες έρευνες, κυρίως στις εγκαταστάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας Porsche, προχώρησαν σήμερα οι γερμανικές δικαστικές αρχές, στο πλαίσιο της διερεύνησης μιας υπόθεσης για διαφθορά και κατάχρηση, η οποία δεν σχετίζεται με το σκάνδαλο “Ντίζελγκεϊτ”, όπως έγινε γνωστό από την εισαγγελία της Στουτγκάρδης.

Ένας υπάλληλος της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τον έλεγχο των επιχειρήσεων φέρεται να έδωσε σε έναν οικονομικό σύμβουλο της Porsche απόρρητες πληροφορίες και να “δέχτηκε δώρα” ως αντάλλαγμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των εισαγγελικών αρχών.

Περίπου 10 εισαγγελείς και 176 αστυνομικοί συμμετείχαν στις έρευνες αυτές, σε “πολλές διευθύνσεις” στη Στουτγκάρδη και τα περίχωρά της. Μεταξύ των χώρων που ελέγχθηκαν ήταν τα γραφεία της Porsche, της οικονομικής υπηρεσίας και μιας εταιρείας οικονομικών συμβούλων.

Έξι πρόσωπα, εκ των οποίων τα πέντε είναι “εργαζόμενοι στην Porsche”, ενδέχεται να διωχθούν ποινικά για κατάχρηση εμπιστοσύνης.

Ένας εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές, επιβεβαιώνοντας ότι οι εισαγγελείς κατέσχεσαν έγγραφα από τα γραφεία της.

Η υπόθεση αυτή δεν σχετίζεται με το σκάνδαλο των ντιζελοκινητήρων που ξέσπασε το 2015 στη μητρική εταιρεία Volkswagen.