ΠΑΤΡΑ: Τι ζητά από τη Δημοτική Αρχή η Επιτροπή κατοίκων Κανακάρη και Κορίνθου – Η ανακοίνωση

Ανακοίνωση της Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων των οδών Κανακάρη και Κορίνθου, με την οποία ζητούν από τη Δημοτική Αρχή να παραπέμπψει το θέμα της αντιδρόμησης στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων των οδών Κανακάρη & Κορίνθου παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή το Debate των υποψηφίων Δημάρχων (Τετάρτη 22-05-2019), που μεταδόθηκε από τοπικό μέσο ΜΜΕ. Σε αυτό το Debate, έκανε ερώτηση ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Αλέκος Χρυσανθακόπουλος προς τον νυν Δήμαρχο κ. Κώστα Πελετίδη σχετικά με την αντιδρόμηση των οδών Κανακάρη, Κορίνθου και όλων των υπολοίπων, και τού έθεσε όλα τα προβλήματα. Η απάντηση που έδωσε ο κ. Πελετίδης μας προξένησε αλγεινή εντύπωση και μάς δημιούργησε εκ νέου μεγάλες απορίες για την ασάφεια και την έλλειψη επιχειρημάτων, από την πλευρά του Δημάρχου, για ένα θέμα – πρόβλημα της πόλης, που το σύνολο των υποψηφίων Δημάρχων με δημόσιες δηλώσεις τους αναγνώρισαν πώς υπάρχει και πρέπει να αντιμετωπισθεί συνολικά. Απορούμε και ερωτούμε:

Α) Η παρούσα Δημοτική Αρχή συνεχίζει να προωθεί τήν μελέτη Δοξιάδη του 1993 και την εφαρμόζει, παρά το γεγονός  ότι γνωρίζουμε πώς άλλα προέβλεπε και άλλο κατασκευάσθηκε.

Β) Αν η παρούσα Δημοτική Αρχή πιστεύει πως  οι αντιδρομήσεις, θα λύσουν το κυκλοφοριακό της πόλης, τότε γιατί αποδέχθηκε την ανάγκη να κάνει νέες Μελέτες; Γιατί προχωράει στην τοποθέτηση των φαναριών βάσει της «αρχαίας μελέτης»; Γνωρίζει πριν ολοκληρωθούν οι καινούργιες τι θα αποφανθούν; Γιατί δεν ενημερώνει τούς Πατρινούς;

1)            Πότε προκηρύχθηκαν;

2)            Ποιος τίς ανέλαβε;

3)            Πόσο κόστισαν;

4)            Πότε θα είναι έτοιμες;

5)            Τι περιλαμβάνουν; Τι προβλήματα διαπραγματεύονται;

Σε μια ευνοούμενη Πολιτεία, Κράτος δικαίου, επιβάλλεται να λειτουργούν τα πάντα με κανόνες και νόμους και για αυτό ζητάμε από την παρούσα Δημοτική αρχή να σταματήσει τις πρόχειρες ενέργειες.

1)            Να εμφανίσει και παραδώσει όλες τις αναγκαίες επικαιροποιημένες μελέτες α) Κυκλοφοριακές β) Οικονομοτεχνικές γ) Περιβαλλοντικές δ) Κυκλοφορίας των Αστικών συγκοινωνιών ε) Ασφαλείας (μαθητών – περιοίκων –διερχομένων – ΑΜΕΑ) στ) Έκτακτης ανάγκης (Ξενοκράτης)

2)            Να απαντήσει αν έγινε παραλαβή του έργου της διάνοιξης από ποιόν Φορέα και πότε; Να μας ενημερώσει αν βρέθηκαν αστοχίες στο έργο; Και αν τα πεζοδρόμια είναι σύμφωνα με τίς προϋποθέσεις του Νόμου;

3)            Να απαντήσει αν έχει καταθέσει (όπως επιβάλλεται από τον άρθρο 52 του ΚΟΚ) στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση τον πλήρη φάκελο με τις μελέτες για τις κυκλοφοριακές αλλαγές και να μας ενημερώσει αν εγκρίθηκαν και πότε;

Επειδή οι χωρίς σχεδιασμό αντιδρομήσεις θα επηρεάσουν το σύνολο των δραστηριοτήτων της πόλης, και όλους τους συμπολίτες μας δηλώνουμε ότι εμείς θα πορευτούμε με το γράμμα του Νόμου και την δύναμη των χιλιάδων υπογραφών συμπολιτών μας και

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΒΙΑΣΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΨΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.»