Times: Η Μέι θα παραιτηθεί αύριο από την πρωθυπουργία

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή της αύριο Παρασκευή, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Times.

Η Μέι θα παραμείνει στο αξίωμα σε υπηρεσιακό ρόλο ωσότου αναδειχθεί ο ή η διάδοχός της με μια διαδικασία δύο σταδίων, στην οποία οι επικρατέστεροι δύο υποψήφιοι θα συμμετάσχουν σε ψηφοφορία 125.000 μελών του Συντηρητικού Κόμματος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύουν οι The Times

 

Μέχρι στιγμής έχουν παραιτηθεί συνολικά 36 υπουργοί την περίοδο του Brexit.

Περισσότεροι βρετανοί βουλευτές αναμένεται να παραιτηθούν από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, μετέδωσε το BBC Radio, ακολουθώντας το παράδειγμα της Άντρεα Λίντσομ, της υπουργού που ήταν αρμόδια για τις σχέσεις της βρετανικής κυβέρνησης με το κοινοβούλιο. Η Λίντσομ υπέβαλε χθες το βράδυ την παραίτησή της δηλώνοντας ότι δεν μπορεί πλέον να στηρίξει την προσέγγιση που ακολουθεί η Τερέζα Μέι στη διαδικασία της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Η εκπομπή αυτή ενημερώθηκε ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες παραιτήσεις υπουργών”, μετέδωσε σήμερα η εκπομπή του BBC Today.

Όπως ανέφερε η Λίντσομ στην επιστολή παραίτησής της, “δεν πιστεύω πλέον ότι η προσέγγισή μας μπορεί να εφαρμόσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος” του Ιουνίου του 2016 και να οδηγήσει τη χώρα στο Brexit.

Η Λίντσομ, η οποία είχε ταχθεί εξ αρχής υπέρ του Brexit, κάλεσε την Τερέζα Μέι “να λάβει τις σωστές αποφάσεις για το συμφέρον της χώρας”. “Επομένως, με μεγάλη που λύπη και με βαριά καρδιά παραιτούμαι από την κυβέρνηση”, πρόσθεσε.

Η παραίτησή της θα συμπέσει με τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για την Συμφωνία της Αποχώρησης που θα φέρει στη Βουλή την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Η Μέι παρουσίασε το «νέο σχέδιο για το Brexit» και στο κοινοβούλιο, όπου ήταν εμφανής η απουσία βουλευτών του κόμματός της, ακόμη και μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ