Επιμένει η ΠΟΕΔΗΝ για την επίθεση σε γιατρό στο Κρατικό Νίκαιας: Γιατί δεν υπέβαλε μήνυση ο διοικητής;

Με κάταγμα στο ρινικό οστό και μώλωπες σε όλο του το σώμα νοσηλεύεται ο ειδικευόμενος χειρουργός του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας ο οποίος δέχθηκε απρόκλητη επίθεση κατά την προχθεσινή εφημερία από ομάδα περίπου 15 ατόμων επειδή δεν περιέθαλπε κατά προτεραιότητα φίλο τους στα Επείγοντα.

Σύμφωνα με επικοινωνία που είχε με τον γιατρό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) – και όπως την μεταφέρει σε σχετική ανακοίνωση- «ο γιατρός της Γενικής Χειρουργικής μας επιβεβαίωσε το συμβάν, μας είπε ότι τον χτυπούσαν 15 άτομα με μπουνιές και κράνη, φέρει κάταγμα στο ρινικό οστό και ότι από τύχη γλίτωσε».

Κατά πληροφορίες, ο γιατρός πρόκειται να υποβάλλει μυνητήρια αναφορά.

Την ίδια στιγμή, η ΠΟΕΔΗΝ όπως και ο ιατρικός κόσμος αναμένουν την εύλογη απάντηση στο ερώτημα γιατί ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας δεν υπέβαλε μήνυση κατά των ατόμων που επιτέθηκαν στον ειδικευόμενο χειρουργό.

Επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ και τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν από την παραδοχή πια του συμβάντος και από τη διοίκηση του νοσοκομείου καθώς και από τη διαχείρισή του.

«Αφού ήταν ένα ασήμαντο γεγονός γιατί ειδοποιήθηκε η Υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο Αν. Υπουργός Υγείας έδινε οδηγίες από την Κρήτη και κλήθηκε ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος της Νίκαιας, στις 2 η ώρα τα μεσάνυκτα; Και γιατί δεν έγινε ούτε μία σύλληψη;» διερωτάται η Ομοσπονδία.

Προσθέτει πως ο ασθενής, φίλοι του οποίου επιτέθηκαν στον γιατρό, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και προφανώς γνωρίζει τα ονόματα των ταραξιών. Συνεπώς, αν ο Διοικητής είχε υποβάλλει μήνυση θα είχαν ήδη συλληφθεί, λέει η ΠΟΕΔΗΝ.

Καταλήγοντας αναφέρει πως ίσως αυτό δεν είναι το ζητούμενο καθώς «για τον Διοικητή και τον Πολάκη, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Προέχει το πολιτικό κόστος. Πολιτικαντισμός σε όλο το μεγαλείο».