Άρθρο του Αντώνη Κουνάβη: Την Κυριακή κρίνεται το μέλλον των παιδιών μας!

Έρχονται ώρες στη ζωή που νιώθεις το βάρος της ατομικής ευθύνης να σε ξεπερνάει. Γιατί ακριβώς η δική σου ευθύνη άπτεται του συνόλου μέσα στο οποίο ζεις και κινείσαι.

Μια τέτοια ώρα είναι οι εκλογές της Κυριακής για τον Δήμο της Πάτρας, την αγαπημένη μας πόλη. Το δίλημμα στο οποίο καλούμαστε να δώσουμε απάντηση είναι σαφές: Θέλουμε να συνεχίσουμε να βλέπουμε την ιδιαίτερη πατρίδα μας, τη γενέτειρα μας, να συνεχίσει να παραπαίει παραδομένη στις ιδεοληψίες μιας αναχρονιστικής δημοτικής αρχής ή θέλουμε να θέσουμε ένα τέλος στον κατήφορο της και να την βάλουμε σε μια νέα, αναγεννητική, πορεία;

Για εμάς, στη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», που πορευόμαστε με τον καταλληλότερο και πιο ικανό να ηγηθεί της πόλης μας, τον Νίκο Νικολόπουλο, η απάντηση είναι δεδομένη. Θέλουμε την Πάτρα να γίνει αυτή που μπορεί, πρέπει και αξίζουμε να έχουμε. Μια πόλη εξωστρεφής, δημιουργική, ζωντανή, και όχι ένα «Μαυσωλείο» του Σταλινισμού.

Φίλη συμπολίτισσα, φίλε συμπολίτη, μπορούμε να κάνουμε μαζί την Πάτρα την πόλη που ονειρευόμαστε και θα είναι αντάξια του ένδοξου παρελθόντος της. Το πρώτο καθοριστικό βήμα το κάνουμε αυτήν την Κυριακή, κατά την οποία δεν κρίνεται, απλώς, το μέλλον της. Κρίνεται το μέλλον των παιδιών μας, των επόμενων γενιών. 

Επομένως, όταν βρεθείς μπροστά στην κάλπη, φίλη συμπολίτισσα, φίλε συμπολίτη, να θυμάσαι ότι, όπως είχε πει και ο Αβραάμ Λίνκολν, η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορείς να σκοτώσεις τον εχθρό σου, αλλά με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου.