Ανδρέας Νικολακόπουλος – Πατριωτική Αυγή: “Στόχος μας να αναδειχθεί η περιφέρειά μας στο επίπεδο που της αρμόζει”

SINIS
  • Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και επικεφαλής της παράταξης “Πατριωτική Αυγή” Ανδρέας Νικολακόπουλος μίλησε στη 4press για τη φιλοσοφία του συνδυασμού του, τις θέσεις και το πολιτικό του πρόγραμμα.
  • κ. Νικολακόπουλε ποια είναι η κοσμοθεωρία σας;«Μένουμε και δημιουργούμε». Να αναδειχθεί η περιφέρειά μας στο επίπεδο που της αρμόζει!!! Η κοσμοθεωρία μας είναι ο εθνικισμός. Στον πυρήνα της η φυλή μας.

    Θεωρούμε την αλληλεγγύη ως τον κυριότερο συνδετικό κρίκο μεταξύ όλων των λαϊκών τάξεων, και δεν πρόκειται να διαχωρίσουμε τους ανθρώπους βάσει των εισοδηματικών και οικονομικών τους δυνατοτήτων.

    Δεν πιστεύουμε στην Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων, του πολυπολιτισμού, της ανηθικότητας και της πολυφυλετικής κοινωνίας.

    Στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο λοιπόν θα πορευθούμε με γνώμονα την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων και την ευημερία όλων των Ελλήνων πολιτών.

    Δεν θέλουμε η παρουσία μας στο νέο περιφερειακό συμβούλιο να αναλωθεί σε προσθαφαιρέσεις κονδυλίων για επισκευές, μπαλώματα δρόμων, και γενικά για μερεμέτια.

     

    Ποιο είναι το πρώτο μέλημά σας;

    Πρώτο μας μέλημα η Ασφάλεια των κατοίκων και η προσπάθειά μας θα επικεντρωθεί στο να επαναφέρουμε το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες που έχει τρωθεί όλα αυτά τα τελευταία χρόνια.

    Οφείλουμε να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τις ασθενέστερες κατηγορίες συνανθρώπων μας όπως τα Α.Μ.Ε.Α., τους ηλικιωμένους, τις κακοποιημένες άνεργες και απροστάτευτες μητέρες και ιδίως τα παιδιά, τα οποία είναι τα πιο ευάλωτα θύματα ανώμαλων, παιδεραστών, εμπόρων ναρκωτικών και άλλων εγκληματιών.

    Πρέπει να περιφρουρηθούν τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και οι χώροι συνάθροισης νέων. Οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στις αρχές για την πάταξη της παραβατικότητας, του παραεμπορίου και άλλων παράνομων συναλλαγών, όπου δισεκατομμύρια ευρώ χάνονται από τα δημόσια ταμεία του κράτους.

    Να διενεργούμε τακτικούς ελέγχους σε κάθε φορτίο που διασχίζει την Δυτική Ελλάδα με τυροκομικά προϊόντα που εισάγονται από γειτονικές χώρες και έχουν αντικαταστήσει το γάλα και τη φέτα, εξαθλιώνοντας την εγχώρια κτηνοτροφία.

    Να αναβαθμίσουμε και να αξιοποιήσουμε την πολιτική προστασία και να αναλάβουμε την χορηγία υλικοτεχνικών υποδομών στις μάχιμες μονάδες της αστυνομίας όπως οι μονάδες ΔΙΑΣ, η Ο.Π.Κ.Ε., η άμεση δράση, το πυροσβεστικό Σώμα, το Λιμενικό και το δασαρχείο.

    Στο κομμάτι των υποδομών ποιο είναι το πρόγραμμά σας;

    Οφείλουμε να δημιουργήσουμε σύγχρονες και φιλικές υποδομές για όλους             όπου θα εποπτεύονται και θα συντηρούνται.

    Άμεση προτεραιότητα η ανεμπόδιστη πρόσβαση στα πεζοδρόμια και όπου αλλού κρίνεται απαραίτητο, στο αναπηρικό καρότσι, το παιδικό καρότσι και το καρότσι λαϊκής.

    Διαγραμμίσεις, συντήρηση φωτεινών σηματοδοτών και πινακίδες οδικής σήμανσης, με μέτρα για την ασφάλεια των πεζών.

    Να γίνει έλεγχος στατικότητας όλων των γεφυρών του οδικού δικτύου της Δυτικής Ελλάδος, όπως και των σχολείων.

    Να επιταχύνουμε τα αντιπλημμυρικά έργα.

    Αμείλικτος έλεγχος της μαφίας των scrap που λυμαίνεται τις μεταλλικές υποδομές της περιφέρειάς μας.

    Ποια είναι η θέση σας αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων;

    Στόχος μας η ανακύκλωση στην πηγή και τα μηδενικά υπολείμματα όπως συμβαίνει σε όλες τις σύγχρονες χώρες.

    Να εξαλείψουμε τις ανεξέλεγκτες χωματερές και να αποτρέψουμε επέκταση υφισταμένων. Να χρηματοδοτούνται οι δήμοι εφόσον τηρούν τα χρονοδιαγράμματα για την ανακύκλωση στην πηγή και τα μηδενικά υπολείμματα.

     

     

    Που αλλού δίνετε έμφαση;

    Να αναδείξουμε όλους τους πολιτιστικούς μας θησαυρούς και κυρίως όλα τα μνημεία που δόξασαν την Ελλάδα και την ορθοδοξία.

    Να επιδοτήσουμε την ανάδειξη νεοκλασικών και κτήρια του μεσοπολέμου.

    Να αξιοποιήσουμε εγκαταλελειμμένα σπίτια επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.

    Να καθαριστούν και να αξιοποιηθούν τα ρέματα και τα ποτάμια της Δυτικής Ελλάδας.

    Να οργανώσουμε αναδασώσεις με συγκεκριμένες ποικιλίες δένδρων και φυτών.

    Ποια είναι κατά τη γνώμη μας η μεγαλύτερη “πληγή” της δημόσιας διοίκησης;

    Θα προσπαθήσουμε να εξαλείψουμε την μεγαλύτερη πληγή της Δημόσιας Διοίκησης, τη γραφειοκρατία. Θα χρησιμοποιήσουμε τεχνογνωσία από περιφερειακές διοικήσεις του εξωτερικού, που την έχουν ήδη εξαφανίσει.

    Ποιες είναι οι προτάσεις σχετικά με την κοινωνική πολιτική;

    Όλα τα βοηθήματα θα δίδονται κατά προτεραιότητα στους νόμιμους κατοίκους της περιφέρειάς μας και αποκλεισμός των επιτήδειων και των μη δικαιούχων.

    Να δημιουργηθεί μητρώο, για τους πραγματικά αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

    Να δημιουργηθούν δομές με κοινωνικά παντοπωλεία.

    Θα επανεξετάσουμε όλες τις συμβάσεις των προηγούμενων διοικήσεων, και θα επανελέγξουμε ους φακέλους όσων έχουν ελληνοποιηθεί.

    Θα αναπτύξουμε ον εθελοντισμό προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

    Παρατηρώ ότι έχετε συγκεκριμένες θέσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος. Μιλήστε μου γι αυτές

    Επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους : Η προστασία της αρμονίας της φύσης, αποτελεί για εμάς τους εθνικιστές, πρωταρχικό αξίωμα της βιοθεωρίας μας, δηλαδή του τρόπου ζωής μας. Δεν πρέπει οι Έλληνες να συνηθίζουν να ζουν σε καμένα δάση, σε μολυσμένα ποτάμια, να καταναλώνουν ακατάλληλες τροφές από την ανεξέλεγκτη χρήση φαρμάκων στα οπωροκηπευτικά και τα ζώα, να ζουν σε επιβαρυμένη από τους ρύπους ατμόσφαιρα.

    Κλείνοντας, θα ήθελα ένα μήνυμα…

    Ο συνδυασμός μας θα αποδείξει στην πράξη, ότι δεν θα αναγνωρίσουμε κανένα ψευδεπίγραφο πολιτικό και κομματικό συμφέρον. Για εμάς προέχει το εθνικό συμφέρον. Ποτέ δεν θα νομιμοποιήσουμε τις καταπατήσεις δασών, του αιγιαλού και της παραλίας και δεν θα παραχωρήσουμε σε κανένα κομματικό συνδυασμό το δικαίωμα να εκχωρήσει ελληνική γη σε αλλότρια συμφέροντα.

    Είμαστε εναντίον κάθε προσπάθειας να δημιουργηθούν στρατόπεδα λαθρομεταναστών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Είμαστε εναντίον κατασκευής αποτεφρωτηρίου νεκρών διότι αντίκειται στην χριστιανική πίστη και εναντιωνόμαστε στον προσηλυτισμό Ελλήνων από σκοτεινές δυνάμεις που επιβουλεύονται την ορθοδοξία μας.

    Αντιτιθέμεθα σε κάθε προσπάθεια χορηγιών για gay parade, χασισοφεστιβάλ ή ενδεχομένως στο μέλλον μουσουλμανικών γιορτών και άλλων εκδηλώσεων, ξένων προς την ηθική και τις παραδόσεις μας.

    Δεν έχουμε ουδεμία χρηματοδότηση από το κράτος, δεν έχουμε χορηγούς, δεν οφείλουμε σε κανέναν τίποτα, και δεν δεσμευόμαστε από τα συμφέροντα κανενός.

    Δίνουμε έμφαση στην ανάδειξη του Ελληνισμού και της ορθοδοξίας.