ΠΑΤΡΑ: Οι πολιτικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σήμερα και αύριο -Δηλώσεις στήριξης μπροστά στις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και τοπικές εκλογές

  1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ο λαός έχει ανάγκη από ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ!

Δηλώσεις στήριξης του ΚΚΕ μπροστά στις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και τοπικές εκλογές:

Στέλιος ΜΑΓΑΛΙΟΣ (τραγουδιστής)

Τα τελευταία χρόνια ζω στο όμορφο νησί της Κεφαλονιάς. Παρά το ότι κατάγομαι από την ορεινή Καρδίτσα και μεγάλωσα στην Νέα Πέραμο έχω δεθεί με αυτόν τον τόπο και ιδιαίτερα το Ληξούρι που ζω. Ένας τόπος που έβγαλε αγωνιστές που τίμησαν τον όρο κομμουνιστής με τη δράση τους ενάντια στο φασισμό και σε κάθε τυχοδιώκτη που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον συνάνθρωπό μας.

Από τους αντάρτες του Αίνου ως τα χωριά της Παλικής οι δυνάμεις του ΚΚΕ πάντα τάσσονταν μόνο υπέρ των συμφερόντων του απλού λαού και όχι προς τις τσέπες των λίγων που οδήγησαν την Κεφαλονιά σε μαρασμό. Βρίσκομαι δίπλα στους αγώνες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ληξουρίου για να πάρει ο λαός της Παλικής τη χαμένη του αίγλη. Ας γίνει το Ληξούρι ο 6ος δήμος – παράδειγμα στη χώρα μας. Ας δυναμώσουμε αυτήν την κοινή πολιτική σε όλους τους δήμους της Ελλάδας.

  1. ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤ’ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ

Δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες μέρες, πριν τις κάλπες, τα ψευτοδιλήμματα και οι καβγάδες ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, για να πολώσουν και να «δέσουν» την ψήφο αναποφάσιστων και ταλαντευόμενων. Οι εκβιασμοί και η προσπάθεια αποπροσανατολισμού δεν πρόκειται να τελειώσουν αυτήν ή την επόμενη Κυριακή, καθώς και τα δύο κόμματα συνδέουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με τις εθνικές εκλογές. Αν κρίνουμε και από τις τοποθετήσεις ορισμένων στελεχών τους, και τοπικά οι ερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις θα λειτουργήσουν ως «καταλύτης» για νέο κύκλο διεργασιών στο αστικό πολιτικό σύστημα.

Η κουτάλα ανακατεύεται προεκλογικά και είναι σίγουρο ότι τα μαγειρέματα των αστικών επιτελείων θα συνεχιστούν με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση μετά τις εκλογές. Και μπορεί τα συστατικά να αλλάξουν, αλλά η συνταγή παραμένει ίδια και αντιλαϊκή, με στόχο τον εγκλωβισμό του λαού στη λογική του «μικρότερου κακού», την ανανέωση αυταπατών και κάλπικων ελπίδων. Μόνο μία επιλογή μπορεί να κάνει και στην κάλπη τη διαφορά: Ισχυρό ΚΚΕ παντού, για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση την επόμενη μέρα, ανεξάρτητα από το ποιος και με ποιους θα είναι στο τιμόνι της αντιλαϊκής διακυβέρνησης.

  1. ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις κάλπες, ο ΣΥΡΙΖΑ φοβερίζει το λαό με την «επάνοδο της δεξιάς», που μαζί με το ΠΑΣΟΚ έφεραν το 1ο και 2ο μνημόνιο. Προσπαθεί και μ’ αυτόν τον τρόπο να κρύψει το δικό του 3ο μνημόνιο, τα δικά του αντιλαϊκά κατορθώματα.

Τα μνημόνια όμως και οι ανατροπές που έφεραν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, δεν τεμαχίζονται, δεν διαχωρίζονται. Αντίθετα, το καθένα χωριστά και τα τρία μαζί έχουν καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και το λαό και εδώ στην Πάτρα. Υπηρετούν τη στρατηγική στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου και γι’ αυτό εφαρμόζονται από όλα τα κόμματά του, τους εκλεγμένους τους στην Ευρωβουλή, στο Κοινοβούλιο, σε Περιφέρειες και δήμους, είτε ασκούν διοίκηση είτε είναι στην αντιπολίτευση. Γι’ αυτό και τοπικά «παλεύουν» όλοι, να φύγει η ενοχλητική για τα συμφέροντα του κεφαλαίου παρουσία της Δημοτικής Αρχής Πάτρας.

Επομένως, όπως δεν κατακερματίζεται η αντιλαϊκή πολιτική, έτσι δεν πρέπει να κατακερματιστεί και η ψήφος του λαού, αλλά ενιαία να απαντήσει στην επίθεση που δέχεται. Να μην ψάχνει δηλαδή διαφορές ανάμεσα στα κόμματα που δοκίμασε και τον έριξαν στο κανναβάτσο και τους υποψηφίους τους σε Δήμο και Περιφέρεια ακόμα και αν αυτοί αυτοπροσδιορίζονται «ανεξάρτητοι». Να στηρίξει το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που θα βρίσκεται δίπλα του και την επόμενη μέρα, φωτίζοντας την πραγματική διέξοδο, την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

Ταυτόχρονα, να στηρίξει στην Περιφέρεια τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο και εμφανώς ανεβασμένο σε ποσοστά και εκπροσώπους του, να επανεκλέξει δυναμικά στη δημοτική αρχή Πάτρας τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη.

  1. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Από την ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ ανακοινώνεται ότι θα γίνουν οι παρακάτω πολιτικές συγκεντρώσεις:

  • Σήμερα, Τετάρτη, στην πλατεία Παναχαϊκής στις 8μμ:

–              Θα μιλήσει ο Σπύρος Μπέτσης, μέλος του ΓΠ Δυτ. Ελλάδας του ΚΚΕ.

–              Θα χαιρετίσουν:

  • Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, υποψήφιος Περιφερειάρχης.
  • Ο Κώστας Πελετίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων.
  • Η Ήρα Κουρή, υποψήφια ευρωβουλευτής.

 

  • Αύριο Πέμπτη, στην πλατεία Ελευθερίας στα Προσφυγικά στις 8μμ:

o             Θα μιλήσει ο Κώστας Μουγκογιάννης, μέλος του ΤΓ Αχαΐας του ΚΚΕ.

–              Θα χαιρετίσουν:

  • Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, υποψήφιος Περιφερειάρχης.
  • Ο Κώστας Πελετίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων.
  • Η Ήρα Κουρή, υποψήφια ευρωβουλευτής.