Νίκος Ανδρουλάκης: Εθνικός παραλογισμός, η Ελλάδα δεν συμμετέχει στον κοινό πυροσβεστικό στόλο της ΕΕ

Απαντήσεις από την κυβέρνηση ζητά ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τις πληροφορίες για μη συμμετοχή της χώρας μας στον κοινό πυροσβεστικό στόλο της ΕΕ.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα η Ελλάδα επέλεξε παρά το γεγονός ότι το περασμένο καλοκαίρι μέτρησε 102 νεκρούς από τη φωτιά στο Μάτι, να μην συμμετάσχει στον ευρωπαϊκό πυροσβεστικό στόλο αεροσκαφών rescEU που εγκαινιάζεται σήμερα από την ΕΕ.

«Ήμουν εισηγητής και ασχολήθηκα 1,5 χρόνο για να έχουμε μια μεγάλη βοήθεια από την Ευρώπη», είπε στον «Θέμα 104,6» ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε «αυτό που συμβαίνει είναι ένας εθνικός παραλογισμός».

Όπως είπε «εμείς φτιάξαμε ένα μηχανισμό με τον οποίο θα μπορούσε η Ελλάδα να φτιάξει τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που είναι καθηλωμένα με χρηματοδότηση 75%. Σήμερα μαθαίνω ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει και δεν έχει ζητήσει χρήματα για να επιδιορθώσει τα καθηλωμένα αεροσκάφη. Θέλω μια καθαρή απάντηση από την κυβέρνηση, γιατί δεν αξιοποίησε την προσπάθεια που κάναμε».

«Θα μπορούσαμε να επιδιορθώσουμε όλα μας τα εναέρια μέσα. Κάποιοι δεν την αξιοποίησαν αυτή την ευκαιρία. Αυτό είναι παραλογισμός», τόνισε.

Πράγματι, η Ελλάδα αποφάσισε, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, να μην συμμετάσχει στον ευρωπαϊκό πυροσβεστικό στόλο αεροσκαφών rescEU που εγκαινιάζεται σήμερα, παρά το γεγονός ότι το περασμένο καλοκαίρι μέτρησε 102 νεκρούς από τη φωτιά στο Μάτι.

Το στόλο αυτή τη στιγμή αποτελούν επτά αεροσκάφη από Κροατία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και έξι ελικόπτερα από τη Σουηδία ενώ τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται νέα προσθήκη επιπλέον υλικού.