Τζέιμι Όλιβερ: Καταρρέει η αυτοκρατορία του «Γυμνού σεφ»

Η αυτοκρατορία του “Γυμνού σεφ”, του Τζέιμι Όλιβερ καταρρέει: Σύμφωνα με το BBC οι επιχειρήσεις του διάσημου σεφ που κατάφερε να γίνει διάσημος σε όλο τον κόσμο ξεκινώντας από το μηδέν τίθενται υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης με αποτέλεσμα να είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα περίπου 1.300 εργαζόμενοι στην επιχείρηση που περιλαμβάνει  25 εστιατόρια που έχει ανοίξει ο Οliver – τα 23 ανήκουν στην ιταλική αλυσίδα Barbecoa και τα 2 στην επωνυμία Fifteen. Δεν επηρεάζεται το franchise.

0_JS183275541

Τα προβλήματα στις επιχειρήσεις του Όλιβερ δεν είναι καινούργια: Πέρσι ο διάσημος σεφ υποχρεώθηκε να κλείσει δώδεκα εστιατόρια και να απολύσει 600 εργαζόμενους. Η χρεοκοπία αποφεύχθηκε καθώς έβαλε ο ίδιος προσωπικό κεφάλαιο 13 εκατομμυρίων λιρών. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο ίδιος ο Oliver είπε: «Είμαι βαθιά λυπημένος με αυτή την εξέλιξη και θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό και τους προμηθευτές που έβαλαν την καρδιά και την ψυχή τους σε αυτές τις επιχειρήσεις για πάνω από μια δεκαετία. Συναισθάνομαι πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για όλους όσοι επηρεάζονται άμεσα».

Εδώ και αρκετούς μήνες ο Όλιβερ αναζητούσε αγοραστές χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Τζέιμι Όλιβερ  έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο κυρίως μέσα από τις τηλεοπτικές του εκπομπές.