Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος: “Ξέρω να είμαι αγωνιστής, να είμαι κοντά στην κοινωνία και να παράγω έργο για τον τόπο μου”

Λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές, ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της νέας Δημοτικής  Παράταξης «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» του Χρήστου  Γούτου, ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, σημερινός αντιπρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου, με μακρά πολιτική πορεία,  απαντά σε ερωτήματα που απασχολούν τελευταία το εκλογικό σώμα, ενώ αποφεύγει να πει πολλά για το πρόσωπό του, υποστηρίζοντας πως μιλά το έργο του και η παρουσία του στα κοινά.

– Γιατί θα πρέπει οι δημότες να επιλέξουν το συνδυασμό σας, ως επόμενη δημοτική Αρχή;

Γιατί είμαστε μία πανίσχυρη ομάδα, που έχει βαθιά γνώση του τι χρειάζεται η Αιγιάλεια. Όχι από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά με πλήρες σχέδιο, πρόγραμμα και αυτογνωσία. Τα ψέμματα τελείωσαν. Πρέπει  ν’ αλλάξουν πολλά και θα’ αλλάξουν. Τα λάθη δεν θα επαναληφθούν. Μπαίνουμε  δυναμικά μπροστά πολλοί και δεν έχουμε διάθεση να τσαλακώσουμε τα πρόσωπά μας και τις οικογένειές μας. Θ’  αλλάξουμε τον τόπο μας. Να’ στε σίγουρο γι’ αυτό. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.Ή τώρα ή ποτέ.

-Λένε όμως, ότι ο κ. Γούτος «δεν είναι ο πιο ικανός» και ότι δεν έχει εμπειρία, έναντι ανθυποψηφίων του.Τι λέτε γι΄αυτό;
Δεν ξέρουν καλά τον Χρήστο και τα λένε, ή σκόπιμα τα λένε. Να γιατί είναι καταλληλότερος για δήμαρχος ο Γούτος; Ο αυριανός δήμαρχος έχει όλα τα φώτα για το αξίωμα. Είναι πολύ καλός γνώστης των προβλημάτων. Έχει φιλοσοφία ευρωπαίου δημάρχου και όχι τετριμμένου, που απλά θα διαχειριστεί τα θέματα του δήμου. Διαπνέεται από σωστά οράματα, έχει πείσμα και όρεξη. Είναι ομαδικός και συνεργάσιμος και δεν θα είναι ένας ακόμα υπάλληλος  του Δημαρχείου. Θέλει να κάνει μεγάλα πράγματα  για το Αίγιο και την Αιγιάλεια. Έχει την ευκαιρία και το ξέρει, να είναι αυτός που θα γραφτεί στην ιστορία ως ο Δήμαρχος που αντιμετώπισε την  καθημερινότητα, το θέμα των σκουπιδιών , έδωσε τουριστική ώθηση στην περιοχή κι έκανε μεγάλα  έργα. Είναι ο πιο κατάλληλος, ο πιο χρήσιμος και ο πιο καθαρός. Όλα μετράνε.

– Δηλαδή , ισχυρίζεστε  ότι είναι ο καταλληλότερος και ικανότερος από τους άλλους; 
Αυτό μόνο ο κ.Καλογερόπουλος το ισχυρίζεται, υπεροπτικά, για τον εαυτό του, γιατί δεν ξέρει το Αίγιο και την Αιγιάλεια καλά, δεν έχει πολλά επιχειρήματα και λόγω της πρότερης 12ετούς δημαρχιακής του θητείας, νομίζει πως μπορεί να επηρεάσει έτσι τους δημότες. Ο Δήμος Συμπολιτείας είναι γεμάτος προβλήματα. Δεν έκανε και πολλά. Άφησε σκουπίδια σε γούβες, καθόλου αποχέτευση, υδρόμετρα χαλασμένα και με πανάκριβη σπατάλη. Κανένα έργο πρότυπο στη θάλασσα  ή στον ορεινό  όγκο.
Χρειάζεται να ‘σαι ικανός για να κάνεις 50 μέτρα πεζόδρομο καιν να βάλεις μερικά λουλουδάκια;
Πιο κοφτερό και σύγχρονο μυαλό είναι αυτό του Γούτου.
Κι επειδή θέλω να μαι δίκαιος και ζω τα δημοτικά πράγματα από το 2010, σας λέω ότι πιο ικανή και παραγωγική, από τον κ.Καλογερόπουλο αποδείχθηκε η κα. Ψυχράμη, όπως και ο κ.Παπακωνσταντινόπουλος – τον οποίο έζησα μαζί στην αντιπολίτευση – θα είναι «κόσμημα» και πάλι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

– Σε ότι αφορά εσάς; Γιατί επιμένετε στα δημοτικά ;
Δεν θα μπορούσα να λείπω από τον αγώνα του Χρήστου. Έχουμε στενή σχέση ετών, τον  πιστεύω και θα δει κι ο κόσμος πόσα θα κάνουμε στο Δήμο. Εγώ είμαι σίγουρος πως μπορώ να φανώ χρήσιμος. Την πορεία μου και το έργο μου, όπου κι αν θήτευσα, τα γνωρίζει καλά η Αιγιάλεια. Ξέρω να’  μαι αγωνιστής, να είμαι κοντά στην κοινωνία και να παράγω καθετί χρήσιμο για τον τόπο μου. Το ξέρει όλη η Αχαΐα αυτό και η Αιγιάλεια  που με τίμησε  πολλές φορές. Πόρτες ανοιχτές  αύριο στο Δημαρχείο, σηκωμένα μανίκια και ο κόσμος θα δει έργο από εμένα…από εμάς.

– Τι βλέπετε την Κυριακή στη κάλπη; 
Η αποδοχή του συνδυασμού είναι τεράστια. Θα είμαστε πρώτος συνδυασμός και με διαφορά. Ο κόσμος θα το αποφασίσει και τον προτρέπω  να το πράξει και δεν θα το μετανιώσει.