(ΒΙΝΤΕΟ)ΠΑΤΡΑ – Κ. Μητσοτάκης: Σε αυτή την κάλπη δεν έχει θέση η χαλαρή ψήφος

«Το μήνυμα της Πάτρας αντηχεί σε όλη την Ελλάδα. Ας έρθουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να δουν τι σημαίνει μεγάλη συγκέντρωση» είπε στην αρχή της ομιλίας του στην Πάτρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαστε με όλους τους Έλληνες» είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε πως «στις 26 Μαΐου θα σημάνει η μεγάλη πολιτική αλλαγή». «Σε έξι μέρες έχουμε εκλογές» είπε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι αυτές οι ευρωεκλογές έχουν διαφορετικό βάρος σε σχέση με τις προηγούμενες, καθώς οι πολίτες ψηφίζουν μετά από τέσσερα χρόνια, έπειτα απ’ όλα τα βάρη που υπέστησαν.

«Αυτή η κάλπη δεν επιτρέπει ίσες αποστάσεις, ούτε κόμματα μίας χρήσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σε αυτή την κάλπη δεν έχει θέση η χαλαρή ψήφος ή σε κόμματα που δεν έχουν μέλλον» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. «Αποφασίζουμε την ερχόμενη Κυριακή με λογική αλλά και με καρδιά και ψηφίζουμε την ενωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά.

Είμαι εδώ για να σας μιλήσω για το σχέδιό μου για μια φωτεινή Ελλάδα: Για ασφάλεια, καλύτερες δουλειές, είπε ακόμη, κατά την ομιλία του στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ στην Πάτρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι Ελληνες θα απαντήσουν σε όλα όσα έζησαν, στα πολλά ψέμματα, στον διχασμό που και σήμερα κάποιοι επενδύουν, θα απαντήσουν όμως και στην ταπείνωση της Συμφωνίας των Πρεσπών», είπε.

Οι επιλογές είναι ξεκάθαρες, συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Αυτή η κάλπη όμως, δεν επιτρέπει πειράματα με κόμματα μιας χρήσης. Τα διλήμματα στα οποία θα κληθείτε να απαντήσετε είναι κακάθαρα. Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα. Επιλέγουμε την ενότητα και όχι τον διχασμό. Επιλέγουμε αξιοπρέπεια ή πολιτική χυδαιότητητα; Επιλέγουμε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Σ’ αυτή την κάλπη δεν έχει θέση καμία χαλαρή ψήφος, σε κόμματα που δεν θα έχουν ρόλο την επόμενη μέρα.

Θα εργαστώ ακούραστα για μια Παιδεία για όλα τα νέα παιδιά, για να αποκτήσουν πτυχία που θα έχουν αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Πιστεύω στην καλύ δημόσια Παιδεία. Θα υπάρχει καλό δημόσιο πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφέρεια. Θα προσλάβουμε νέους εκπαιδευτικούς, θα προσλάβουμε νοσηλευτές γιατί όλοι οι Ελληνες έχουν δικαίωμα για καλή δημόσια περίθαλψη. Το σχέδιό μου είναι για ασφάλεια για όλους. Οι κουκουλοφόροι θα φύγουν από τα πανεπιστήμια, θα φύγουν μια καλή. Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί και τα πανεπιστήμια θα επιστρέψουν στους φοιτητές και τους καθηγητές. Θα προσλάβουμε και 1.500 νέους αστυνομικούς για να αισθάνεστε όλοι ασφαλείς στις γειτονιές σας.

Το βράδυ της 26ης Μαϊου πρέπει να μην αμφιβάλλει κανείς ότι έχει συντελεστεί στη χώρα μια μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Οι πολίτες δεν παρασύρονται από φθηνά κόλπα και προπαγάνδα της τελευταίας στιγμής” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και θα επιλέξουν ανάμεσα στο βάλτωμα του χθες και στο καλύτερο μέλλον που εγγυάται η ΝΔ. Οι συνταξιούχοι έχουν αξιοπρέπεια , δεν εξαγοράζονται με δώρα της τελευταίας στιγμής, είπε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε να στείλουν μήνυμα προς τον κ. Τσίπρα.

“Μια Ελλάδα με λιγότερους φόρους, περισσότερες δουλειές… δεν θέλω το κράτος να είναι συνέταιρος του μικρομεσαίου, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: Ο κ.Τσίπρας προσπαθεί. Η καλύτερη αποδοκιμασία θα είναι η ψήφος σας στην κάλπη για τη χειρότερη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος.
Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΝΔ να πείσουν τους άλλους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες. Απηύθυνε μήνυμα σε όσους αποχώρησαν από την ΝΔ “να επιστρέψουν σπίτι τους”.

Τόνισε ότι είναι διαφορετικός ο πατριωτισμός από τον στείρο εθνικισμό και σημείωσε πως η ΝΔ είναι η μεγάλη πατριωτική παράταξη.

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τον υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων Νίκο Παπαδημάτο που στηρίζει στις εκλογές της 26ης Μαΐου το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και για τους οποίους όπως είπε είναι σίγουρος πως θα είναι οι νικητές στις επερχόμενες εκλογές.

 Είμαστε με όλους τους Έλληνες είπε ο κ. Μητσοτάκης Και πρόσθεσε πως στις 26 Μαΐου θα σημάνει η μεγάλη πολιτική αλλαγή. Σε έξι μέρες έχουμε εκλογές, είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι αυτές οι ευρωεκλογές έχουν διαφορετικό βάρος σε σχέση με τις προηγούμενες καθώς οι πολίτες ψηφίζουν μετά από 4 χρόνια μετά από όλα τα βάρη που υπέστησαν. Αυτή η κάλπη δεν επιτρέπει ίσες αποστάσεις, ούτε κόμματα μίας χρήσης ανέφερε χαρακτηριστικα.

Σε αυτή την κάλπη δεν έχει θέση η χαλαρή ψήφος ή σε κόμματα που δεν έχουν μέλλον, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. «Αποφασίζουμε την ερχόμενη Κυριακή με λογική αλλά και με καρδιά και ψηφίζουμε την ενωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία» είπε.

Είμαστε με όλους τους Έλληνες είπε ο κ. Μητσοτάκης Και πρόσθεσε πως στις 26 Μαΐου θα σημάνει η μεγάλη πολιτική αλλαγή. Σε έξι μέρες έχουμε εκλογές, είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι αυτές οι ευρωεκλογές έχουν διαφορετικό βάρος σε σχέση με τις προηγούμενες καθώς οι πολίτες ψηφίζουν μετά από 4 χρόνια μετά από όλα τα βάρη που υπέστησαν. Αυτή η κάλπη δεν επιτρέπει ίσες αποστάσεις, ούτε κόμματα μίας χρήσης ανέφερε χαρακτηριστικα.

kir