Θεοδωράκης: «Netflix, πλήρωσε τους φόρους σου»

advertisement

Δήλωση-παρέμβαση του Σταύρου Θεοδωράκη για το Netflix και την πληρωμή των φόρων.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε πως πρέπει η δημοφιλής παγκόσμια πλατφόρμα τηλεοπτικών υπηρεσιών Netflix, να φορολογείται στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει με όλες τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου στη χώρα. Απομένει να δούμε ποια θα είναι η στάση των υπολοίπων κομμάτων και της κυβέρνησης που γνωρίζουν το ζήτημα του αθέμιτου ανταγωνισμού που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, σε όλη την Ευρώπη από τη λειτουργία του.

Εκτός από τηλεθεατής του Netflix, ο Σταύρος Θεοδωράκης ορίζει ως «ευρωπαϊκή πολιτική» την αναγκαιότητα φορολόγησης της Netflix.

H τοποθέτηση του Θεοδωράκη για το Netflix

«Θα πω κάτι που ξαφνιάζει. Βλέπουμε όλοι Netflix ή οι περισσότεροι. Το Netflix πρέπει να πληρώνει φόρους στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή δεν πληρώνει. Αυτό είναι ευρωπαϊκή πολιτική.Όπως ξέρετε η δική μας ατζέντα, η ατζέντα της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης του Μακρόν, λέει ότι πρέπει οι πολυεθνικοί κολοσσοί πλέον να φορολογούνται στις χώρες και τα κέρδη να πηγαίνουν στους πολίτες που παίρνουν αυτές τις υπηρεσίες. Εάν δεν μπορούν στην Ελλάδα στην Ευρώπη και να κατανέμονται τα λεφτά” , ήταν η τοποθέτηση του Στ. Θεοωράκη, ο οποίος επανήλθε χθες στο δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Α. Σρόιτερ.

«Είπα κάτι προχθές που ξάφνιασε τους δημοσιογράφος ιδιαίτερα στη διακαναλική στην Κρήτη. Είπα Netflix πλήρωσε τους φόρους σου. Ξέρετε γιατί; Ένα από τα συνθήματα που εμείς βάζουμε είναι ότι οι πλατφόρμες, οι μεγάλες, οι πολυεθνικές εταιρείες δεν πληρώνουν φόρο ούτε στην Ελλάδα, ούτε καν στην Ευρώπη. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να πληρώνεις φόρους. Αν βάζεις αυτό το σύνθημα σήμερα είσαι αριστερός ή δεξιός;». «Πάντως είστε εναντίον του Netflix» τον ρώτησε ο δημοσιογράφος και απάντησε ο επικεφαλής του Ποταμιού «Δεν είμαι εναντίον».