«Μήνυμα» Σεντένο: Περιμένουμε από την Ελλάδα να συνεχίσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της

Στην έκθεση που προετοιμάζουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί για την Ελλάδα και η οποία θα δημοσιοποιηθεί στις 5 Ιουνίου παρέπεμψε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, αποφεύγοντας να απαντήσει ευθέως σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις κυβερνητικές παροχές και το σχέδιο μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Εντούτοις, συνέστησε να συνεχιστεί η τήρηση των δεσμεύσεων, που έχει αναλάβει η χώρα.

Κατά την προσέλευσή του στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο κ. Σεντένο αρκέστηκε να πει ότι η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη και προσέθεσε: «Ετοιμάζεται από τους θεσμούς η έκθεση στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας». Ωστόσο, σημείωσε πως, εάν τεθεί κάποιο θέμα, με αφορμή τη συζήτηση για την οικονομία της ευρωζώνης, τότε θα γίνει σχετική αναφορά.

Ερωτηθείς για τη μεταφορά των 5,5 δισ. ευρώ σε ειδικό λογαριασμό ως εγγύηση, ώστε το πρωτογενές πλεόνασμα της περιόδου 2020-2022 να μειωθεί από το 3,5% του ΑΕΠ στο 2,5%, επανέλαβε ότι η χώρα μας δεν βρίσκεται στη σημερινή ατζέντα και συμπλήρωσε: «Έχουμε τη χώρα σε μια πολύ ισχυρή απόδοση σε ό,τι αφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα, που μάλιστα συνοδεύονται από ανάπτυξη. Περιμένουμε από την Ελλάδα να συνεχίσει να τηρεί τις δεσμεύσεις σε αυτό το πλαίσιο».

Χωρίς δηλώσεις εισήλθε στην αίθουσα συνεδριάσεων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος αντικαθιστά τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο σημερινό Eurogroup.