Eurovision 2019: Απόψε ο β’ ημιτελικός με τα μεγάλα φαβορί -Δείτε ποια είναι

Απόψε διεξάγεται ο β’ ημιτελικός της Eurovision, από τον οποίο θα προκύψουν οι 10 τελευταίες χώρες που θα συμμετάσχουν στον τελικό του Σαββάτου.

Ήδη από τον α’ ημιτελικό της Τρίτης πέρασαν τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος, με τα τραγούδια «Better Love» της Κατερίνας Ντούσκα και «Replay» της Τάμτα, αντίστοιχα.

Πάντως, τόσο η ελληνική όσο και η κυπριακή συμμετοχή δεν θεωρούνται από τα φαβορί για τη νίκη. Το «Better Love» σήμερα, 16/5, δίνεται στην 11η θέση όσον αφορά τις προβλέψεις για τον νικητή.

Από την πλευρά του, το «Replay» βρίσκεται μια θέση κάτω από την Ελλάδα, δωδέκατο όσον αφορά την τύχη του να κατακτήσει τη φετινή Eurovision.

Στον αποψινό ημιτελικό διαγωνίζονται μερικά από τα μεγάλα φαβορί της φετινής Eurovision, όπως δείχνουν και τα στοιχήματα. Ως τέτοια λογίζονται η Ολλανδία, η Σουηδία, αλλά και η Ρωσία με το Αζερμπαϊτζάν και την Ελβετία.

Συμμετέχουν 18 χώρες, εκ των οποίων οι 10 θα πάρουν την πρόκριση, συμπληρώνοντας τον αριθμό των 26 χωρών που θα διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2019.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον β’ ημιτελικό της Eurovision
Τα τραγούδια των «Big-5» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) καθώς και του Ισραήλ, νικητή στον περσινό διαγωνισμό της Eurovision, έχουν προκριθεί απευθείας στον τελικό της Eurovision.

Ανάμεσα στις χώρες που διαγωνίζονται απόψε υπάρχουν μερικά από τα μεγαλύτερα φαβορί της φετινής διοργάνωσης.

Δείτε και ακούστε εδώ τις συμμετοχές στον αποψινό ημιτελικό της Eurovision

Η σειρά εμφάνισης:

Αρμενία
Ιρλανδία
Μολδαβία
Ελβετία
Λετονία
Ρουμανία
Δανία
Σουηδία
Αυστρία
Κροατία
Μάλτα
Λιθουανία
Ρωσία
Αλβανία
Νορβηγία
Ολλανδία
Βόρεια Μακεδονία
Αζερμπαϊτζάν

Και σε εικόνα, με τραγουδιστές και τίτλους τραγουδιών: