Δολοφονία στα Χανιά: Προφυλακιστέος ο 60χρονος για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 43χρονου

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία στα Χανιά από την δολοφονία του 43χρονου ιδιοκτήτη ενός μίνι μάρκετ από έναν 60χρονο.

Ο κατηγορούμενος για την δολοφονία του 43χρονου, μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος με ομόφωνη γνώμη του εισαγγελέα και ανακριτή. Θυμίζεται, ότι το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής (12/05) ο 60χρονος πυροβόλησε με καραμπίνα και τραυμάτισε θανάσιμα τον ιδιοκτήτη του μίνι μάρκετ.

Οι κατηγορίες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία
Ο δράστης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοκατοχής. Εξω από το χώρο που απολογήθηκε ο 60χρoνος είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι του θύματος ζητώντας από τις αρχές να αποδώσουν δικαιοσύνη.

 

Κόσμος μετά την απολογία του 60χρονου

Φωτογραφία: neakriti

Το θύμα της επίθεσης πατέρας ενός ανήλικου παιδιού ήταν πρόεδρος στην τοπική κοινότητα Ορθουνίου του δήμου Πλατανιά. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δράστης της δολοφονίας είπε στους αστυνομικούς ότι πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη του μίνι μάρκετ λόγω κτηματικών διαφορών που έχουν. Οπως αναφέρει το kriti24.gr, ο 60χρονος φαινόταν ήρεμος και όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν γιατί σκότωσε τον 43χρονο ιδιοκτήτη του μίνι μάρκετ απάντησε «Γιατί είχε ψευδορκήσει».