ΠΑΤΡΑ-ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Η Ελλάδα είναι από τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου- Στην Περιφέρεια μαζί με το Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αριστείδη Ανδρικόπουλο

Στην Πάτρα βρίσκονται σήμερα η υπουργός Πρστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και ο πατρινός Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ανιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, με στόχο να προωθήσουν τις διαδικασίες για την ανέγερση του νέου αστυνομικού μεγάρου.

Αυτή την ώρα η κυρία Γεροβασίλη και ο κ. Ανδρικόπουλος βρίσκονται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ώστε να επισκεφτούν τον Περιφερειάρχη Δυτικής Αχαΐας Απόστολο Κατσιφάρα και στην συνέχει θα έχουν συνάντηση με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, με τους οποίους θα έχουν συναντήσεις εργασίας για να προωθηθεί η ανέγερση του νέου αστυνομικού μεγάρου στην περιοχή της μίνι περιμετρικής.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η ανέγερση σύγχρονου αστυνομικού μεγάρου αποτέλεσε προτεραιότητα για τον συντοπίτη μας Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος τον περ.Νοέμβριο είχε διαδοχικές επαφές στην Περιφέρεια και τον Δήμο με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου για να «τρέξουν» οι διαδικασίες.

Εγιναν οι αναγκαίες επικαιροποιήσεις των αποφάσεων, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας στις 14 Απριλίου ενέκρινε την απόφαση για δωρεάν παραχώρηση του οικοπέδου στον κόμβο Κουρτέση και πρέπει να προχωρήσουν οι επόμενες ενέργειες για να μην χαθεί άλλος χρόνος και επιτέλους  η Πάτρα να αποκτήσει σύγχρονο αστυνομικό μεγάρο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Πατρέων δώρισε στο ελληνικό δημόσιο ακίνητο ιδιοκτησίας του, που βρίσκεται στην Πάτρα και συγκεκριμένα στη θέση «Ζαβλάνι» (κόμβος Κουρτέση), με αποκλειστικό σκοπό την ανέγερση των νέων κτιρίων του νέου Αστυνομικού Μεγάρου της διοίκησης της Ελληνικής Αστυνομίας (Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος και Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας), καθώς το υπάρχον δεν πληροί τις σύγχρονες ανάγκες.

Το θέμα αποτελεί προτεραιότητα και για τους αστυνομικούς υπαλλήλους της Αχαΐας, οι οποίοι εδώ και χρόνια πιέζουν για την επίλυση του κτιριακού.

Τέλος, να αναφερθεί πως η ηγεσία του Υπ. Προστασίας του Πολίτη θα ενημερωθεί από την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την μείωση της παραβατικότητας, αλλά και για τις ανάγκες που υπάρχουν στην Αστυνομική Δ/νση Αχαΐας από τους εκπροσώπους των αξιωματικών και των αστυνομικών υπαλλήλων.