Σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα: Σήμερα το αυτόφωρο για το θάνατο του εικονολήπτη

Σήμερα Τετάρτη θα καθίσουν πάλι στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας οι επτά κατηγορούμενοι για την υπόθεση θανάτου του 54χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα.

Την τελευταία φορά η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε λόγω αιτημάτων που κατέθεσαν οι δικηγόροι. Το δικαστήριο είχε κάνει δεκτά τα αιτήματα που αφορούσαν στη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης και τη συμπλήρωση της δικογραφίας με αποτελέσματα εργαστηρίων.

Μάλιστα, σε αυτή τη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Περικλής Ξηρογιάννης, είχε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής εκ μέρους της συζύγου και των δύο ανήλικων παιδιών του Κώστα Θεοδωρακάκη για ψυχική οδύνη.

Στο μεταξύ, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις συνθήκες διοργάνωσης του εθίμου του σαϊτοπόλεμου, των μέτρων προστασίας και ασφάλειας που ελήφθησαν ή δεν είχαν ληφθεί και κάθε τι που σχετίζεται με τη διοργάνωση και το τραγικό αποτέλεσμα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που έχει διαταχθεί αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν όσα γνωρίζουν και τα άλλα τρία μέλη του μπουλουκιού, που τη στιγμή του δυστυχήματος βρίσκονταν επίσης στο χώρο που είχε ορισθεί για τη ρίψη των σαϊτών. Πρόκειται για έναν 40χρονο, έναν 33χρονο κι έναν 60χρονο.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι είναι ο αρχηγός του μπουλουκιού «Άγιος Σίδερης», πέντε μέλη του μπουλουκιού και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Μπασακίδης.

Πηγή: tharrosnews.gr