Γεννηματά: Οταν έχει κόψει τη 12η σύνταξη, μπορεί κανείς να πιστέψει ότι δίνει 13η;

advertisement

«Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον κατήφορο που είδαμε πρόσφατα στη Βουλή» δηλώνει η Φώφη Γεννηματά.

«Αυτή η κοκορομαχία, η πόλωση, ο διχασμός που ακολουθούν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης καθηλώνουν τη χώρα μας»,τόνισε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας χθες το βράδυ στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα FΜ.

Η Φώφη Γεννηματά πρόσθεσε ότι «έχουν μεγάλη ευθύνη οι ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για αυτό που ζούμε σήμερα.

Αυτό που είδαμε στη Βουλή οδηγεί τα πράγματα σε ένα νέο αδιέξοδο. Ξέρετε γιατί το κάνουν; Ο μεν κ. Τσίπρας θέλει να κρύψει την πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει στη χώρα με την πολιτική του και τι ακριβώς ψηφίζει κανείς για την ευρωβουλή ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίστοιχα ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κρύψει την πραγματική του ατζέντα, πόσο νεοφιλελεύθερες είναι στην πραγματικότητα οι πολιτικές του, αλλά και πώς ψηφίζοντας ΝΔ στις ευρωεκλογές ψηφίζει την ευρωπαϊκή Δεξιά.

Ψηφίζοντας ΝΔ, ψηφίζοντας Κυριάκο Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές, λες ΝΑΙ στη συνέχιση της διαρκούς λιτότητας, λες ΝΑΙ στον κ. Βέμπερ, λες ΝΑΙ στην ουσία του συντηρητισμού στην Ευρώπη που διαλύει το κοινωνικό κράτος, που έχει επιβάλλει τα προγράμματα της ακραίας λιτότητας και στη δική μας χώρα».

Γεννηματά: Ζητάμε ισχυρό μήνυμα αλλαγής
Η κυρία Γεννηματά κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το Κίνημα Αλλαγής για να αλλάξει η συντηρητική πολιτική που ασκείται στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

«Eνημερώνουμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες για το τι ακριβώς σημαίνει ψήφος στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Και ζητάμε να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγής, που βλέπω ότι το υιοθέτησε τώρα και ο κ. Μητσοτάκης. Μάλλον έχει αποφασίσει να μας κάνει διαφήμιση, τον ευχαριστούμε. Αλλά μήνυμα αλλαγής για την Ελλάδα και την Ευρώπη σημαίνει ισχυρό Κίνημα Αλλαγής τώρα!»

Γεννηματά: Ποιες 120 δόσεις;
Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε απόλυτη κοροϊδία τα περί 13ης σύνταξης, λέγοντας ότι κανείς σε αυτόν τον τόπο δεν τρώει κουτόχορτο. «Όταν έχει κόψει τη 12η σύνταξη από τους συνταξιούχους με τις αυξήσεις της συμμετοχής στα φάρμακα, τις περικοπές, όταν έχει κόψει το ΕΚΑΣ μπορεί κανένας να πιστέψει ότι δίνει 13η σύνταξη; Μα εδώ δεν έπαιρναν 12η.

Έχουν γονατίσει οι συνταξιούχοι επί ΣΥΡΙΖΑ. Ποιες 120 δόσεις; Τις έφερε με τόσους μεγάλους περιορισμούς, που πραγματικά δεν λύνει τα προβλήματα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Δίνουμε αγώνα μέσα στη Βουλή όλες αυτές τις μέρες μήπως μπορέσουμε να βελτιώσουμε κάτι. Ως εδώ η κοροϊδία! Θα την πάρει την απάντηση από τους πολίτες ο κ. Τσίπρας», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Τα όνειρα των νέων δεν έχουν βάση τη χωροταξία, ανέφερε η Φώφη Γεννηματα
Η Φώφη Γεννηματά σχολίασε την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη με το παράδειγμα για τον νέο από το Περιστέρι που μπορεί να γίνει ψυκτικός, όπου υπογράμμισε ότι το χάσμα που υπήρχε στις δυο πλευρές του Κηφισού έχει καλυφθεί εδώ και χρόνια από τις προοδευτικές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ.

«Φαίνεται ότι του διαφεύγει. Του υπενθυμίζω όμως ότι τα όνειρα των νέων ανθρώπων δεν έχουν όρια με βάση τη χωροταξία και δεν μπορούν να έχουν όρια με βάση τις ταξικές πολιτικές της Δεξιάς σε αυτό τον τόπο. Αν θέλουμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο τους και να φέρουμε πίσω όσα έχουν φύγει, πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να βάλουμε τέλος στις συντηρητικές πολιτικές είτε αυτές τις πρεσβεύει ο κ. Μητσοτάκης είτε τις εφαρμόζει ο κ. Τσίπρας», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.
Πηγή: iefimerida.gr