«Ευωδιαστή γιορτή της μητέρας στον παιδικό σταθμό ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ στις 12 Μαΐου 2019

Χθες Κυριακή  12 Μαΐου 2019, εορτή της Μητέρας,  για να τιμήσουμε την εορτή της μητέρας , αυτής της ξεχωριστής προσωπικότητας που συνοδεύει την ζωή μας πάντα , τιμήσαμε με τον δικό μας τρόπο την μητέρα , την μάνα.

Ο παιδικός σταθμός ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ οργάνωσε και υλοποίησε χθες Κυριακή 12 Μαΐου  2019 το απόγευμα  στη Λεύκα, στον καταπράσινο  κήπο μας μια ξεχωριστή εορτή για να τιμήσουμε την μάνα, την μανούλα, τη μαμά.

Προσκεκλημένες   μας  όλες οι μανούλες του σταθμού μας μαζί με τα τρυφερά τους αγγελούδια, τα παιδιά τους  για να πάρουν  ένα  ελάχιστο δείγμα ευχαριστίας  για τον αδιάκοπο καθημερινό τους αγώνα για τα παιδάκια τους. Η εκδήλωση ξεκίνησε με  ομιλία καλωσορίσματος από την Γεωργία Χριστοδουλοπούλου, την Διευθύντρια του παιδικού σταθμού μας, τονίζοντας την σημασία της μάνας :

 ΜΑΝΑ είναι αυτός ο άνθρωπος ο οποίος μπορεί να αφιερώσει τη ζωή του σε σένα, να σου προσφέρει την πιο αγνή μορφή αγάπης που θα συναντήσεις στη ζωή σου, να είναι εκεί για σένα κάθε στιγμή ακόμα και αν δεν το ξέρεις, να μην μπορεί να κοιμηθεί από το άγχος ότι θα μεγαλώσεις “σωστά”, ταυτόχρονα να κοιμάται και να ξυπνά με την έννοια σου, να είναι αυτή που ότι κι αν γίνει θα είναι ο παντοτινός σύντροφος της ζωής σου.

Όλα αυτά, όχι για να πάρει πίσω κάτι, αλλά μόνο και μόνο για να καταστείς εσύ μια μέρα “ικανός/ή” να πεις : “Μάνα τα κατάφερα”.  Χρόνια Πολλά σε αυτές τις Μάνες».


Ο Φιλόλογος  π. Διευθυντής Λυκείου κ. Νίκος Βογιατζής απήγγειλε ποίημα του Γιάννη Ρίτσου για την Μάνα και ένα ποίημα για την μητέρα του Γεωργίου Βιζυηνού.

Ακολούθησε ζωγραφική  σε μπλουζάκι με θέμα την  Μητέρα  από την εκπαιδεύτρια Ενηλίκων κ. Αικατερίνη  Τσεκούρα, η οποία εκπαίδευσε όλες τις μανούλες να αποτυπώσουν σε μπλουζάκια  μια ζωγραφιά με θέμα την μητέρα. Ζωγράφισαν το  μπλουζάκι, θα το φορουν για να έχουν πιο κοντά τους, στην καρδιά τους το παιδάκι τους!  Το αποτέλεσμα καταπληκτικό, γεμίζοντας τις  καρδιές και τις ψυχούλες τους με χαρά και ευχαρίστηση. Στις  φωτογραφίες απεικονίζονται τα χαμόγελα και η ψυχική ευφορία που ένιωσαν οι μανούλες , οι οποίες αποχώρησαν με  τριαντάφυλλα  στα χέρια καθώς και χαμόγελα και  ψυχική ευφορία.

Ο παιδικός σταθμός μας  ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ  λειτουργεί στη Λεύκα Πατρών και προσφέρει αγάπη και τριαντάφυλλα στις καρδιές των  παιδιών μας.