Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου-Tι αλλάζει

Η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών είναι και επίσημα πραγματικότητα, αφού τη Δευτέρα η Ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε κατά πλειοψηφία την αναδιάρθρωση στο ποδόσφαιρο.

Πλέον πάμε σε μια νέα εποχή για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, με λιγότερες ομάδες στην κάθε κατηγορία και με εξασφαλισμένα αυξημένα έσοδα για την δεύτερη κατηγορία. Δηλαδή, την υπό σύσταση Super League 2. Με την τροπολογία περί αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου από τη σεζόν 2019-2020 θα είναι τρία:

Η Super League με 14 ομάδες
Η Super League 2 με 12 ή 14 ομάδες
Η Football League με 14 ομάδες

Η Super League 2 και η Football League θα διοργανώνονται από το φορέα που διοργανώνει σήμερα τη Football League. O φορέας αυτός αναλαμβάνει την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των δύο πρωταθλημάτων, ενώ εξαιρούνται οι ομάδες που έχουν ήδη τηλεοπτικό συμβόλαιο. Η Super League 2 και η Football League θα έχουν κοινό Δ.Σ. στο οποίο θα μετέχουν όλα τα μέλη της Super League 2 και τέσσερα από τις ΠΑΕ της Football League. O πρόεδρος και ο αντιπροέδρος θα προέρχονται από τη Super League 2. Απομένει πλέον, να αποφασίσουν οι λίγκες για το μοντέλο διεξαγωγής των νέων πρωταθλημάτων, δηλαδή αν θα έχουν πλέι οφ – πλέι άουτ ή κάποιον επιπλέον γύρο. Αυτό θα συμβεί μέσα στον Μάιο.

Ποιοι ψήφισαν
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, η τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου των εθνικών κατηγοριών στο ποδόσφαιρο από την αγωνιστική περίοδο 2019-2020. Υπέρ της νέας ρύθμισης τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ένωση Κεντρώων. Την καταψήφισαν ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι και Χρυσή Αυγή ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που αφορά την κύρωση σύμβασης για το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου Κρήτης.