Η Δημοτική Αρχή στην εκδήλωση για την μητρότητα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γηροκομείου

Εκδήλωση με θέμα την Μητρότητα, διοργάνωσε χθες Γιορτή της Μητέρας, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γηροκομειού.

Στην εκδήλωση χαιρέτησε η Πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Δεληγιάννη, ενώ παραβρέθηκαν από την Δημοτική Αρχή η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου και ο Αντιδήμαρχος, Χρήστος Κορδάς.

Σε σύντομο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η μητρότητα είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα, αν όχι το σημαντικότερο που συμβαίνει στη ζωή μιας γυναίκας και επηρεάζει την ίδια, αλλά και τον στενό της περίγυρο.

Η μητρότητα είναι ένα από τα πιο σημαντικά κοινωνικά δικαιώματα και γι’ αυτό επιβάλλεται πρώτα και κύρια να στηρίζεται και να είναι υπόθεση της ίδιας της κοινωνίας και του κράτους.

Μια σειρά παροχές που στήριζαν ή προστάτευαν την μητρότητα, όπως άδειες και επιδόματα, θυσιάζονται στο βωμό της λιτότητας και της αντιλαϊκής πολιτικής των αστικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε.

Ως Δήμος, έχοντας επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νέα ζευγάρια φροντίσαμε, στο μέτρο που μας επιτρέπει μειωμένη κατά 72% κρατική επιχορήγηση στο Δήμο μας, η σοβαρή έλλειψη σε  μόνιμο προσωπικό, να διευρύνουμε τον αριθμό των βρεφονηπιακών σταθμών.

Αυξήσαμε τον αριθμό των βρεφών και των νηπίων που φιλοξενούνται στους σταθμούς του Δήμου.

Απαλλάξαμε από τα τροφεία ζευγάρια με εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ. Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του παιδικού σταθμού στην οδό Μανιακίου για 120 βρέφη και νήπια.

Από το 2015 λειτουργούν οι κατασκηνώσεις του Δήμου στην Πλαζ που πέρσι φιλοξένησαν 1.000 παιδιά, ενώ από πέρυσι λειτουργεί κατασκήνωση και στα Ροΐτικα.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι αυτά αρκούν για να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών και γι’ αυτό και συνεχίζουμε να διεκδικούμε τις αναγκαίες πιστώσεις. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον αγώνα για μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα και ζητούμε τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς που έχουν προσληφθεί εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Όχι τυχαία η συντριπτική πλειοψηφία είναι γυναίκες. Πιστεύουμε στη δύναμη του αγώνα, γιατί τίποτα δεν χαρίστηκε, όλα κατακτήθηκαν με την πάλη του λαού μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε ως Δημοτική Αρχή να είμαστε αρωγοί και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος. Όπως δε, τονίζει και ο Δήμαρχός μας, «στεκόμαστε  κερί αναμμένο για το λαό της πόλης μας όλα αυτά τα χρόνια κι έτσι  θα συνεχίσουμε». Η απάντηση του λαού, των γυναικών, των μητέρων,  πρέπει να δοθεί στην κάλπη στις 26 του Μάη, με την επανεκλογή της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για να συνεχίσουν να είναι πρωταγωνιστές στον τόπο τους, στην πόλη τους».