ΠΑΤΡΑ: Έρευνες για τον αγνοούμενο Γάλλο περιηγητή Εμιλιέν Μαρτέν -Δεν ευσταθούσαν οι μαρτυρίες στο “Τούνελ” ότι τον είδαν

Κινητοποίηση της αστυνομίας στην Πάτρα προκάλεσαν οι αναφορές τηλεθεατών στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη “Φως στο Τούνελ” για τον Γάλλο περιηγητή, σύμφωνα με τις οποίες εθεάθη στην Πάτρα. Ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Αναλυτικά:

Ο Εμιλιέν Μαρτέν 32 χρόνων, ξεκίνησε με τα πόδια για να γνωρίσει την Ευρώπη και το όνειρο του ήταν να φτάσει στην Ελλάδα…

Η ξεχωριστή ιστορία του απασχόλησε ιδιαίτερα τα μέσα στη Γαλλία και την Ιταλία. Αίσθηση έκανε το γεγονός ότι σε διάστημα 11 μηνών, από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Αύγουστο του 2018, είχε διανύσει 3.700 χιλιόμετρα με τα πόδια!

Στα μέσα Αυγούστου τα ίχνη του χάθηκαν στην πόλη Βεντιμίλια της Ιταλίας, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.

Οι γονείς του Λουκ και Ρεζίν, ταξίδεψαν από τη Γαλλία και βρέθηκαν στο στούντιο του «Τούνελ» με την ελπίδα να ανάψει ένα φως στο σκοτάδι που τον κατάπιε…

Η Φεντερίκα Σκιαρέλι παρουσιάστρια της ιταλικής εκπομπής Chi L’ Ha Visto στη Rai 3 έστειλε εγκάρδιο μήνυμα στην Αγγελική Νικολούλη να συνεχίσει την προσπάθεια της έρευνας στην Ελλάδα, καθώς από τον περασμένο Αύγουστο και μετά δεν υπήρξε στη χώρα της κάποια πληροφορία για την τύχη του Querdal (Κερντάλ) όπως φωνάζουν χαϊδευτικά τον αγνοούμενο νέο.

Στην εκπομπή προβλήθηκε ένα χαρακτηριστικό βίντεο από το ταξίδι του νέου στη νότια Ιταλία που κινηματογράφησε ο Linus Tedone. Σ’ αυτό εμφανίζεται ο Εμιλιέν να μιλάει για το όνειρο του να ζήσει τη χαρά της ανακάλυψης.

Ο πατέρας του αγνοούμενου νέου είπε στο «Τούνελ»:

«Ο γιος μας μίλαγε συχνά για την Ελλάδα και πάντα ήθελε να επισκεφθεί την όμορφη χώρα σας. Αυτός ήταν και ο λόγος που θελήσαμε να έρθουμε και να ζητήσουμε τη βοήθεια σας για έρευνα. Η κινητοποίηση των Ελλήνων φίλων ήταν συγκινητική. Αν θέλει να μείνει μακριά από εμάς και τους φίλους του θα το σεβαστούμε. Το μόνο που ζητάμε είναι ένα σημάδι ζωής του. Σε κάποιο από τα μηνύματα που μας έστειλε ανέφερε πως ήθελε να ανακαλύψει εκείνη τη βαθιά ιδέα που είχαν βρει κι άλλοι μοναχικοί περιηγητές. Ίσως γι αυτό άρχισε να αποχωρίζεται σιγά –σιγά σε διαφορετικά σημεία τα υπάρχοντα του», τόνισε.

 

Έρευνες των Ελλήνων τηλεθεατών μες στη νύχτα

Πολλοί ήταν οι τηλεθεατές που επικοινώνησαν με το «Τούνελ» από την Πάτρα για έναν νέο που μοιάζει στον Εμιλιέν με παρόμοιο τρόπο ζωής και κυκλοφορεί στην πόλη. Άμεσα κινητοποιήθηκαν μες στη νύχτα οι φίλοι εθελοντές της εκπομπής, για να βοηθήσουν στην έρευνα.

Ιδιοκτήτης laundry καθαριστηρίου με πλυντήρια στην Πάτρα, έστειλε καταγραφικό υλικό από κάμερα ασφαλείας που έδειχνε έναν νέο που πήγε πρόσφατα εκεί. Οι γονείς του Εμιλιέν που είδαν το υλικό, δεν αναγνώρισαν το γιο τους.

Η αστυνομία της πόλης έσπευσε σε συγκεκριμένα σημεία που υπέδειξαν οι τηλεθεατές και τελικά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Το άτομο που έβλεπαν στην Πάτρα, δεν ήταν ο Εμιλιέν. Αρνητικά ήταν και τα αποτελέσματα από έρευνες που έγιναν μες στη νύχτα και σε άλλες πόλεις.

 

Σημαντική ήταν και η μαρτυρία για έναν Γάλλο περιηγητή που είχε ελεγχθεί από την αστυνομία της Κοζάνης, που ήθελε να πάει στα Ιεροσόλυμα. Από την επιτόπια έρευνα διαπιστώθηκε πως τον Σεπτέμβριο του 2018 ελέχθησαν δύο τουρίστες και τις επόμενες μέρες θα εξακριβωθεί αν κάποιος από αυτούς ήταν ο Εμιλιέν.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Εμιλιέν έμενε με τους γονείς του στο χωριό Μπενέ στη Γαλλία. Παρά τα δύο του μεταπτυχιακά στη Λογοτεχνία, και την έντονη κοινωνικότητα του ήταν πολύ ανήσυχος.Πριν ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι του μάθαινε ιταλικά.

Στην αρχή επικοινωνούσε με τους γονείς του στέλνοντας τους γραπτά μηνύματα.

«Μας έλεγε σε ποιο χωριό βρισκόταν. Στην πορεία, τα μηνύματα του έγιναν πιο σύνθετα. Έγραφε ανέκδοτα, μας διηγούνταν τα συναισθήματά του. Καθώς δεν είχε φωτογραφική μηχανή μαζί του ζητούσε από ανθρώπους που γνώριζε στο ταξίδι του να τον φωτογραφίσουν και να μας στείλουν τις εικόνες του μέσω ίντερνετ», ανέφεραν οι γονείς του.

Όταν έφτασε στο νότο της Ιταλίας αποφάσισε να συνεχίσει και να ακολουθήσει τη διαδρομή Σικελία-Σαρδηνία-Κορσική. Σύμφωνα με τους γονείς του πρόκειται για μια ιστορική διαδρομή, που ακολουθούν οι οδοιπόροι που πηγαίνουν στην Ιερουσαλήμ.

Στις 4 Αυγούστου 2018 επέστρεψε στη Γαλλία. Την επόμενη μέρα στις 5 του μήνα, ο Εμιλιέν συνάντησε μια φίλη του στη Μασσαλία. Λίγες μέρες μετά μίλησε με τη μητέρα του στο τηλέφωνο.

Στις 12 Αυγούστου 2018, έστειλε φωτογραφία του μέσω ίντερνετ στους γονείς του που συνοδευόταν από το παρακάτω γραπτό μήνυμα: «Θα ήθελα να κατανοήσω, κρίμα, άλλη φορά…».

Την επόμενη μέρα, οι γονείς του ειδοποιήθηκαν από δημοτικό υπάλληλο ενός δημόσιου πάρκου της πόλης Μεντόν στη Νότια Γαλλία, δίπλα στη Μασσαλία, πως βρήκε το κινητό του τηλέφωνο, την πιστωτική του κάρτα και το σημειωματάριό του.

Μια φίλη του, ρώτησε κατοίκους της περιοχής και διαπιστώθηκε ότι το πρωί της εκείνης της μέρας κάμερα ασφαλείας σούπερ μάρκετ τον κατέγραψε σε διάδρομο του καταστήματος, να ψάχνει είδη προσωπικής υγιεινής. Βγήκε όμως από το κατάστημα χωρίς να αγοράσει κάτι.

Tο ίδιο βράδυ στις 13 του μήνα στην πόλη Βεντιμίλια της Ιταλίας, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, ενημερώθηκαν οι γονείς για το τελευταίο ίχνος του γιου τους. Φαίνεται ότι δέχτηκε πρώτες βοήθειες γιατί ήταν τραυματισμένος στο χέρι, αλλά αρνήθηκε να νοσηλευτεί. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία. Από τότε σιωπή…

Ο Εμιλιέν δεν είχε διαβατήριο και ταξίδευε με την αστυνομική του ταυτότητα. Έχει ύψος 1.87, ανοιχτό χρώμα ματιών και έχει τατουάζ αστεράκια στην εσωτερική μεριά και των δύο καρπών, ένα φίδι κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης και δυο έγχρωμα μάτια αριστερά και δεξιά στη μέση του.

πηγή: anikolouli.gr