Μέγας Τσιτσιπάς στη Μαδρίτη: Απέκλεισε τον Ναδάλ, περιμένει τον Τζόκοβιτς στον τελικό

Το νεαρό λιοντάρι, όπως χαρακτηρίζει τον Στέφανο Τσιτσιπά ο βρετανικός Guardian, ξαναχτύπησε και προκάλεσε αίσθηση στον χώρο του τένις.

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας απέκλεισε τον Ράφαελ Ναδάλ από τους ημιτελικούς του τουρνούα της Μαδρίτης και ετοιμάζεται για τον αποψινό τελικό (19:30, Cosmote SPORT 6) κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον Σέρβο τενίστα που έχει βρεθεί συνολικά 250 εβδομάδες στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε μέσα στο σπίτι Ναδάλ και μάλιστα στο χώμα, που ο Ισπανός θεωρείται ανίκητος με 2-1 (6-4, 2-6, 6-3).

Ατή είναι η πρώτη φορά που ο Τσιτσιπάς κερδίζει τον Ναδάλ, δείχνοντας ότι μόλις στα 20 του χρόνια έχει όλα τα φόντα για να βρεθεί στην ελίτ, αφού ήδη την έχει πλησιάσει!

Ναδάλ: Ήταν καλύτερος

Από την πλευρά του ο Ράφαελ Ναδάλ δεν έψαξε δικαιολογίες και έβγαλε το καπέλο στον Στέφανο Τσιτσιπά μετά την ήττα του στα ημιτελικά του Open της Μαδρίτης.

«Δεν έκανα καλό παιχνίδι. Δεν ένιωσα καλά σε καμία φάση του παιχνιδιού και ο Τσιτσιπάς ήταν καλύτερος από μένα. Ήξερα καλά τον αντίπαλο και γνώριζα τι ήθελα να κάνω, αλλά είτε δεν μπορούσα να το κάνω σωστά, είτε δεν είχα την κατάλληλη πνευματική κατάσταση για να το πετύχω. Έχασα μια ευκαιρία να κερδίσω ένα σημαντικό τουρνουά, που μου αρέσει τόσο πολύ, μπροστά σε τόσο κόσμο στη Μαδρίτη. Θα πρέπει να αποδεχτώ την ήττα, όπως κάνω και με τις νίκες. Μπορώ να βρω πολλές δικαιολογίες, αλλά η ουσία είναι πως δεν απέδωσα καλά και δεν κέρδισα», τόνισε ο Ισπανός.

Τσιτσιπάς: Ήταν η νίκη της ζωής μου

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά το ματς ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίστηκε με ένα πλατύ χαμόγελο κάνοντας λόγο για «τη νίκη της ζωής μου».

«Σημαίνει τα πάντα για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που δικαίωσα τον εαυτό μου σήμερα, έκανα έναν από τους καλύτερους αγώνες μου στη χρονιά. Είμαι χαρούμενος που μάχομαι, απολαμβάνω το τένις που παίζω όσο περισσότερο γίνεται και είναι ωραίο που μπορώ να παίζω αυτό το τένις. Η σημερινή νίκη είναι ένα απίστευτο συναίσθημα, δεν μπορώ να το περιγράψω περισσότερο, είναι η νίκη της ζωής μου», τόνισε ο 20χρονος Έλληνας τενίστας.

«Η πειθαρχία και το να είμαι δυνατός πνευματικά όλες αυτές τις κρίσιμες στιγμές, νομίζω πως ήταν το κλειδί. Έπρεπε να εκμεταλλευτώ όλες αυτές τις ευκαιρίες, ο Rafa είναι μαχητής και δεν σου δίνει εύκολους πόντους, οπότε πρέπει να παλέψεις και να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό σε κάθε πόντο ξεχωριστά. Δεν ήταν εύκολο και είμαι χαρούμενος που κατάφερα να ξεπεράσω όλες αυτές τις δυσκολίες», πρόσθεσε.

 

 

Τέλος, για τον τελικό απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς είπε: «Πρέπει να παίξω με τον ίδιο τρόπο. Πρέπει να είμαι προετοιμασμένος ψυχολογικά για έναν δύσκολο αγώνα. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση το τένις του, οπότε δεν θα είναι εύκολο. Πρέπει να είμαι έτοιμος γι’ αυτόν τον αγώνα, γιατί είμαι σίγουρος πως θέλει τον τίτλο τόσο πολύ όσο εγώ».

 

Στο Νο7 και θα παλέψει για το Νο6

Ο Τσιτσιπάς είναι ήδη στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης και συνεχίζει.

Εάν ο 20χρόνος Έλληνας κερδίσει τον Τζόκοβιτς τότε θα βρεθεί στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης και θα έχει κερδίσει και για πρώτη φορά στην καριέρα του το Νο1!

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσιτσιπάς έχει κερδίσει τον Τζόκοβιτς στο μοναδικό ματς της καριέρας του με αντίπαλο τον Σέρβο στο Τορόντο όταν όμως εκείνος ήταν στο Νο10.

Μετά την τελευταία του επιτυχία ο Έλληνας πρωταθλητής θα δει, επίσης, στον τραπεζικό του λογαριασμό να μπαίνει το ποσό των 608.700 ευρώ, όμως αν σήμερα επικρατήσει του Σέρβου αντιπάλου του, τότε τα χρήματα θα ξεπεράσουν το 1,2 εκατ. ευρώ.

Συγχαρητήρια Γεννηματά – Θεοδωράκη

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε για πρώτη φορά τον Ράφαελ Ναδάλ και απέδειξε ότι καμία κορυφή δεν είναι απάτητη» αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. «Μας έκανες ξανά υπερήφανους», προσθέτει και του εύχεται να κατακτήσει τον τίτλο στη Μαδρίτη.
«Μερικές νίκες γράφουν Ιστορία! Όταν κερδίζεις τον Ναδάλ στο χώμα και μέσα στην έδρα του, τη Μαδρίτη, τότε η νίκη είναι ακόμα μεγαλύτερη – είναι ιστορική» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Σταύρος Θεοδωράκης και εύχεται στον Στέφανο Τσιτσιπά καλή επιτυχία στον σημερινό τελικό.