Κικίλιας: Το βράδυ της 26ης Μαΐου θα έρθει η πολιτική αλλαγή

«Ο κ. Πολάκης προσέβαλε με τον πιο χυδαίο και απάνθρωπο τρόπο, έναν αγωνιστή της ζωής, τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Οι εκφράσεις του αποτελούν ντροπή», δήλωσε ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.

«Ακόμα μεγαλύτερη ντροπή είναι ότι ο κ. Τσίπρας, όχι απλά έσπευσε να τον καλύψει, αλλά λίγες μέρες μετά έκαναν και διακοπές μαζί» πρόσθεσε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως μετατρέποντας την πρόταση μομφής σε βάρος του Παύλου Πολάκη, σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, ταύτισε το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με τον «πολακισμό».

«Είπε ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη: «είσαι πολύ λίγος να μιλάς για μένα» και μετά έστειλε εν είδει μπράβου τον Πολάκη να πουλάει τσαμπουκά από κοντά», είπε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στα Παραπολιτικά.

Αναφερόμενος στο πακέτο μέτρων χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «καιροσκόπο» λέγοντας πως το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής του το πλήρωσε ακριβά η χώρα με 100 δισ. λογαριασμό. «Στα τρία επόμενα χρόνια έδειξε πόσο ιδεοληπτικός είναι. Διέλυσε τη μεσαία τάξη με βαριά υπερφορολόγηση. Τον τελευταίο του χρόνο ως πρωθυπουργός, απέδειξε πόσο επικίνδυνος είναι», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές εκτίμησε ότι θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα που θα είναι η αποδοκιμασία του κ. Τσίπρα ο οποίος και οδήγησε, όπως τόνισε, τη χώρα ξανά στα μνημόνια τη στιγμή που έβγαινε στο ξέφωτο. «Το βράδυ της 26ης Μαΐου, όταν θα κλείσουν οι κάλπες, δεν θα υπάρχει ούτε ένας Έλληνας ο οποίος θα αμφιβάλλει ότι η μεγάλη πολιτική αλλαγή την οποία χρειάζεται η χώρα είναι ήδη εδώ», σημείωσε.

όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά ο κ. Κικίλιας επεσήμανε πως η ΝΔ έχει αποδείξει ότι στηρίζει την εθνική γραμμή απέναντι στην πολιτική έντασης που συνειδητά εφαρμόζει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, αγνοώντας το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και αμφισβητώντας έμπρακτα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.  «Είναι σαφές ότι οι ενέργειες της Τουρκίας, εκτός από επικίνδυνες, υποσκάπτουν τον στρατηγικό στόχο της Ευρώπης να ενισχύσει την ενεργειακή της ασφάλεια. Προβλέπω, ότι σύντομα να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία, έναντι της προκλητικής και παράνομης συμπεριφοράς της» εκτίμησε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι δέκα μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι έχουν βελτιωθεί τα πράγματα στο ζήτημα πρόληψης και κατάσβεσης πυρκαγιών, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι η πρόληψη είναι ανώτερη της θεραπείας. «Για ποια πρόληψη μιλάμε, όταν το νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία, 10 μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι, δεν έχει έρθει ακόμα στη Βουλή;» διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ