Ο πλούτος της σύνθεσης, κόντρα στη μιζέρια της αποσύνθεσης

Η Πάτρα μαραζώνει. Βιώνει μία μεγάλη μιζέρια και λεναν ασταμάτητο κατήφορο, που μπορεί να μην ξεκίνησε από τη δημοτική Αρχή Πελετίδη, (και οι προηγούμενες δημοτικές Αρχές έχουν τις ευθύνες τους), αλλά μεγάλωσε κατά τη διάρκεια της θητείας της απερχόμενης δημοτικής Αρχής.

Και όχι μόνο γατί πρόκειται για μία δημοτική Αρχή με πολιτικές και οικονομικές απόψεις που στη σημερινή εποχή υπάρχουν μόνο στα βιβλία της ιστορίας και στα μουσεία, αλλά και γιατί αυτή η Δημοτική Αρχή υπήρξε πάντοτε μισαλλόδοξη.

Επί τέσσερα χρόνια, η λογική «οι δικοί μας» και «οι δικοί σας» επικράτησε στο δημαρχιακό μέγαρο της οδού Μαιζώνος.

«Δικός τους», εκτός από τα στελέχη του τοπικού και κεντρικού ΚΚΕ, και όποιος άλλος υπάκουε τις εντολές και έκανε τα χατίρια τους. Και «απέναντί τους», κάθε πολίτης – ακόμα και μέλη του ΚΚΕ τέθηκαν στο στόχαστρο – που τους δημιουργούσε αντιστάσεις, επειδή έβαζε τη συνείδησή του και την αίσθηση του χρέους πάνω από το συμφέρον της κλειστής ομάδας που διαφεντεύει την πόλη. Η δημοτική Αρχή Πελετίδη, από την πρώτη στιγμή εφάρμοσε τη γνωστή τακτική όλων των παλαικομμουνιστών: Όποιος δεν τους εξυπηρετούσε, καταγγελλόταν ως «αντιδραστικός», «ακροδεξιός» και «υπηρέτης του μεγάλου κεφαλαίου».

Με άλλα λόγια, η απερχόμενη δημοτική Αρχή επένδυσε πάνω στην κοινωνική αποσύνθεση για να εδραιώσει την εξουσία της και τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε και ισοδυναμούν με μία θλιβερή παρακμή.

Μαχητικά απέναντι σε αυτή την κατάσταση στέκει η ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ. Η οποία, από την αρχή αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο των δήθεν ευαίσθητων και φιλολαϊκών Κομισάριων της Μαιζώνος. Και η οποία αγωνίζεται για να επικρατήσει στην πόλη μία νέα κοινωνική σύνθεση, που αποτελεί και τον μεγαλύτερο «πλούτο» της, την πιο γερή βάση πάνω στην οποία μπορεί να στηριχθεί η ανάταξη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

Η δική μας Πάτρα είναι η Πάτρα ΟΛΩΝ και όχι των «καλών υποτακτικών».

Η Πάτρα του μέλλοντος και των νέων, είναι μια πόλη που ενώνει, με μία κοινωνία που αντιλαμβάνεται πως όλοι μαζί αποτελούμε μέλη του ίδιου «οργανισμού», που είτε θα παρακμάσει και θα… πεθάνει, είτε θα βρει τρόπους να αναζωογοννηθεί και να ακμάσει πάλι.

Ξέρουμε πως την πόλη δεν μπορεί να την πάει μπροστά μόνο ένας άνθρωπος ή μια χούφτα ανθρώπων, αλλά το σύνολο των πολιτών της.

Ας μην το ξεχνάει κανείς, λοιπόν: Στις 26 Μαΐου επιλέγουμε ενότητα ή διαίρεση, την Πάτρα όλων ή την Πάτρα μερικών.

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος 

Ανεξάρτητος Βουλευτής Ν. Αχαίας 

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος 

www.nikosnikolopoulos.gr

www.xristianodimokrates.gr

twitter: https://twitter.com/NikNikolopoulos?lang=el

facebook: https://www.facebook.com/NikNikolopoulos

instagram: https://www.instagram.com/nikolaos.nikolopoulos/

τηλ: 2610344700 / 2103624992 /fax: 2610344703 / 2103675609