Χασισόδεντρα και όπλα στο σπίτι 60χρονου στην Εύβοια

Ολόκληρο οπλοστάσιο διατηρούσε στο σπίτι του σε περιοχή του Αλιβερίου ένας 60χρονος χασισοκαλλιεργητής, ο οποίος συνελήφθη κατά την διάρκεια έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Κύμης που είχαν μαζί τους και τον σκύλο ανιχνευτή της Ασφαλείας Χαλκίδας.

Το εκπαιδευμένο τετράποδο δεν δυσκολεύτηκε να ανακαλύψει τα οκτώ δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 77 εκατοστών που καλλιεργούσε ο δράστης, ενώ ξετρύπωσε ακόμη 556,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, οκτώ συσκευασίες με σπόρους κάνναβης, πέντε ναρκωτικά χάπια και μια ηλεκτρονική ζυγαριά. Την περαιτέρω έρευνα ανέλαβαν οι αστυνομικοί, που βρήκαν στο σπίτι ένα μικρό οπλοστάσιο.

Συγκεκριμένα, κατέσχεσαν ένα πιστόλι το οποίο έστειλαν για βαλλιστική εξέταση, τρία κυνηγετικά όπλα, 176 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τρία μαχαίρια, μια ξιφολόγχη και ένα… σπαθί! Ο 60χρονος είχε πάνω του 1.040 ευρώ που κατασχέθηκαν, όπως και το φορτηγό του, μια μοτοσικλέτα και ένα μοτοποδήλατο και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας που του άσκησε δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.