Σε κατάμεστη αίθουσα η συνάντηση Αλεξόπουλου με τους πολίτες του Ρίου

Στην κατάμεστη αίθουσα καταστήματος της παραλίας του Αγίου Βασιλείου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης η εκδήλωση που διοργάνωσε ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της δημοτικής ενότητας  Ρίου  του συνδυασμού του Γρηγόρη Αλεξόπουλου «Πρωτεύουσα ξανά!» με θέμα «οι αναπτυξιακές προοπτικές της Πάτρας». Στόχος της εκδήλωσης, η οποία πέρα από την παρουσίαση των θέσεων της παράταξης περιελάμβανε και διάλογο μεταξύ του υποψηφίου δημάρχου Γρηγόρη Αλεξόπουλου και των παρευρισκόμενων πολιτών,  ήταν   να ακουστούν θέσεις και αντιθέσεις, να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με το νέο εκλογικό νόμο και να αναπτυχθεί γόνιμος διάλογος, με έμφαση στα τοπικά θέματα.

«Είναι πολύ σημαντικό, όταν μιλάμε για ανάπτυξη, ακόμη και όταν αυτή αφορά μια περιοχή της πόλης, να μην την βλέπουμε αποσπασματικά, αλλά ενταγμένη στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού για την συνολική ανάπτυξη της Πάτρας, ενός σχεδιασμού  που θα αφορά την πορεία της στα επόμενα χρόνια. Μεγάλος στόχος και πρώτη για μας προτεραιότητα, είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της Πάτρας, η άρση της απογοητευτικής και ακατανόητης κατάστασης που θέλει την πόλη να αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα λες και τα σύνορά της ταυτίζονται με τα όρια του κέντρου της» τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος.

«Είναι απίστευτη η εγκατάλειψη των πρώην δήμων και συνενώθηκαν με την Πάτρα και δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί».

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το Ρίο, το πολυπληθές κοινό έθεσε στον υποψήφιο δήμαρχο μια σειρά σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή, όπως η έλλειψη υποδομών, η εγκατάλειψη της παραλιακής, οι κατεστραμμένοι  δρόμοι, η έλλειψη αποχέτευσης σε πολλές  περιοχές και μάλιστα σε έναν παραθαλάσσιο δήμο  καθώς και τα προβλήματα ύδρευσης, θέματα, τα περισσότερα από τα οποία δεν αφορούν μόνο το Ρίο αλλά και  όλους τους πρώην δήμους που συνενώθηκαν με την Πάτρα.

Οι πολίτες εστίασαν και στην έλλειψη τουριστικής αξιοποίησης του Ρίου και της Πάτρας, αλλά και στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας της πόλης λόγω της ιδεοληπτικής τακτικής της δημοτικής αρχής, η οποία βάζει φρένο σε μεγάλα έργα υποδομών όπως είναι π.χ. το φυσικό αέριο, τα φράγμα Πείρου Παραπείρου και οι νέες τεχνολογίες, ενώ αναφέρθηκαν  και στην μεγάλη καθυστέρηση του τρένου και στην έλλειψη μιας ολοκληρωμένης διεκδικητής πολιτικής από το δήμο ο οποίος αρκείται σε απλές ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα .

Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξόπουλος,  η τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη του Ρίου θα είναι  ένας από τους πρώτους στόχους του όταν αναλάβει τον δήμο της Πάτρας.

«Ζούμε το απίστευτο, να θεωρείται το Ρίο λόγω ιδεοληψίας της δημοτικής αρχής, περιοχή προνομιούχων και εξ αυτού να τιμωρείται με εγκατάλειψη και απόλυτη αδιαφορία» τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος.  «Ο δικός μας συνδυασμός δεν έχει εμμονές. Έχει και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα  και την πολιτική  λογική και τη γνώση να αξιοποιήσει όλα τα απαραίτητα κονδύλια προκειμένου να παράξει άμεσα έργο. Δεν θα χρειαστούμε ούτε μια μέρα πίστωση χρόνου  για να αρχίσουμε να υλοποιούμε το πρόγραμμά μας».

Καταλήγοντας, ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρθηκε στην άρνηση του απερχόμενου δημάρχου να δεχθεί να μπει στη δημόσια συζήτηση για τα θέματα της Πάτρας. «Δυστυχώς ο κ. Πελετίδης κρύβεται» τόνισε. «Όχι μόνο από εμάς που τον προκαλούμε να απαντήσει δημόσια σε όσα ζητήματα του θέτουμε για τα μεγάλα ψέματα που λέει στους πολίτες, αλλά και από τους ίδιους τους πολίτες».

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τους συμβούλους της παράταξής του που διοργάνωσαν την  εκδήλωση καθώς και τους εκατοντάδες πολίτες για την μαζική και συμμετοχική παρουσία τους.