ΠΑΤΡΑ: Ισόβια για το συζυγοκτόνο της Αγυιάς – Είχε πνίξει στη μπανιέρα την εν διαστάσει γυναίκα του γιατί τη ζήλευε

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας ο 45χρονος που τον Μάιο του 2015 είχε σκοτώσει τη σύζυγό του στο διαμέρισμά τους στην Αγυιά και είχε αυτοτραυματιστεί με ξυραφάκια για να σκηνοθετήσει απόπειρα αυτοκτονίας.

Το περιστατικό είχε γίνει τον Μάη του 2015 προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία της Πάτρας. Ο 45χρονος χειριστής γερανών σκότωσε τη γυναίκα του που εργαζόταν ως σερβιτόρα και καταγόταν από την Θεσσαλονίκη, μπροστά στα μάτια του ανήλικου γιου της.

Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας το δικαστήριο “πάγωσε” ακούγοντας τα όσα προηγήθηκαν πριν από τον φόνο. Το ζευγάρι ήταν σε διάσταση και η γυναίκα είχε αποχωρήσει από την συζυγική στέγη, παίρνοντας μαζί της το ένα από τα δύο ανήλικα παιδιά τους και αφήνοντας πίσω της τον 14χρονο δεύτερο γιο της.

Η γυναίκα επέστρεψε για λίγο σπίτι μετά από έκκληση του γιου της. Τότε ήταν που ο σύζυγος την άρπαξε από τα μαλλιά, βάζοντας την στο κρεβάτι και αφού την έδεσε με χειροπέδες στη συνέχεια γέμισε την μπανιέρα με νερό και της βύθισε μέσα στο κεφάλι πνίγοντας την. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο την κράτησε ανάσκελα, σηκώνοντας της τα πόδια ψηλά, κρατώντας της το κεφάλι μέσα στο νερό προκειμένου να βεβαιωθεί ότι είχε πνιγεί.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου μίλησε για μία γυναίκα που της άρεσε να βγαίνει τα βράδια, να κάνει σχέσεις και να φλερτάρει, κάτι που δεν άντεχε ο κατηγορούμενος. Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή τόνισε ότι ο δράστης ήταν ένα άτομο που ήθελε να ασκεί εξουσία πάνω της, βίαιος, καθώς την είχε ξυλοκοπήσει στο παρελθόν τουλάχιστον τέσσερις φορές, ενώ είχε αποπειρανθεί και πάλι να την πνίξει με το μαξιλάρι.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο η απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε ο 45χρονος μετά το φονικό, κόβοντας με ξυραφάκια τα χέρια του, ήταν σκηνοθετημένη και όχι αληθινή. Ο Εισαγγελέας απέρριψε το ελαφρυντικό του εν βρασμού ψυχής που ζήτησε ο κατηγορούμενος και το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο καταδικάζοντας τον ισόβια.