Champions League: Με ανατροπή της δεκαετίας η Τότεναμ στον τελικό κόντρα στη Λίβερπουλ

Η εκπληκτική Τότεναμ, με κοουτσάρισμα για όσκαρ και με έναν μυθικό Λούκας Μόουρα να σημειώνει χατ-τρικ κατάφερε να ανατρέψει το σε βάρος της 2-0 που υπήρχε ως το 55’ και να πάρει εκείνη το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Champions League στη Μαδρίτη με το εκπληκτικό 2-3, όπου θα έχουμε τον αγγλικό εμφύλιο.

Ο Άγιαξ είχε πάρει προβάδισμα με Ντε Λιχτ στο 5’ και Ζίγιεκ στο 35’, όμως ο Ποτσετίνο έριξε τον Γιορέντε στο ημίχρονο, πέρασε τον Ντέλε Άλι πίσω του και τον Έρικσεν στα χαφ και γύρισε το ματς. Ο Λούκας στο 55’ και στο 59’ έκανε με αριστερό πλασέ και σουτ αντίστοιχα το 2-2. Ο Ζίγιεκ στο 80’ είχε δοκάρι, στο 86’ ο Φερτόνγκεν σημάδεψε το δοκάρι, για να έρθει ο Λούκας Μόουρα στο 90+5’ ακριβώς και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για μια ακόμα απίθανη και όμως αγγλική ανατροπή.

Η Τότεναμ θα δώσει ραντεβού με τη Λίβερπουλ στη Μαδρίτη, την 1η Ιουνίου και έγινε η 40η διαφορετική ομάδα στην ιστορία του κορυφαίου θεσμού, που θα παίξει σε τελικό. Αυτός θα είναι ο 3ος αγγλικός εμφύλιος στην ιστορία των ευρωπαϊκών Κυπέλλων και ο δεύτερος για το Champions League.

Ανατροπή όπως η Γιουνάιτεντ το 1999 για τους Άγγλους

Η επική ανατροπή της Τότεναμ συμβαίνει μόλις για δεύτερη φορά στο Champions League με την πρώτη να ανήκει, επίσης, σε αγγλική ομάδα.

Ήταν το 1999 όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενώ έχανε με 2-από τη Γιουβέντους μέσα στο Τορίνο, τελικά κέρδισε με 3-2.

Το κλάμα του Ποκετίνο μέσα και έξω από το γήπεδο

Την πρόκριση έζησε πολύ έντονα ο προπονητής της Τότεναμ, Μαουρίτσιο Ποκετίνο, τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή ο Ποκετίνο έπεσε στα γόνατα στο χορτάρι, έπιασε το κεφάλι του και άρχισε να κλαίει.

Το ίδιο συγκινημένος ήταν και στις πρώτες του δηλώσεις στους δημοσιογράφους: «Ευχαριστώ το ποδόσφαιρο, ευχαριστώ τους παίκτες μου, είναι ήρωες. Χωρίς το ποδόσφαιρο είναι αδύνατο να ζήσεις. To λέω τον τελευταίο χρόνο γι αυτό το γκρουπ παικτών που έχω, είναι ήρωες. Δεν περιγράφεται με λόγια…».

Χαμός έγινε και στα αποδυτήρια της Τότεναμ που θύμιζαν μεθυσμένη πολιτεία με το βίντεο του Έρικ Λαμέλα να τα λέει όλα..

Μόουρα, ο πρώτος Βραζιλιάνος με χατ τρικ σε ημιτελικά

Ο Λούκας Μόουρα έκανε το ματς της ζωής του, πέτυχε χατ τρικ κι έγινε ο πρώτος Βραζιλιάνος που πετυχαίνει κάτι ανάλογο σε ημιτελικό Champions League.

Παράλληλα, έγινε ο 5ος παίκτης που σκόραρε χατ τρικ σε αυτή τη φάση μετά τους Ντελ Πιέρο, Όλιτς, Λεβαντόφσκι και Κριστιάνο Ρονάλντο!

Έβδομος εμφύλιος σε τελικό Champions League

Μετά την τρελή πορεία των Τότεναμ και Λίβερπουλ που τις έφερε στον τελικό του Champions League στην Μαδρίτη την 1η Ιουνίου ο αριθμός των «εμφυλίων» στους τελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ανεβαίνει στους επτά.

Η Ισπανία με 3 φορές κατέχει τα πρωτεία, ενώ από μία έχουν οι Γερμανία, Ιταλία.

2000: Ρεάλ-Βαλένθια
2003:Γιουβέντους-Μίλαν
2008: Γιουνάιτεντ-Τσέλσι
2013: Ντόρτμουντ-Μπάγερν
2014: Ρεάλ-Ατλέτικο
2016: Ρεάλ-Ατλέτικο
2019: Τότεναμ-Λίβερπουλ

Ο τελικός όσον αφορά τα social άρχισε με το που ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στο Άμστερνταμ, με τους «κόκκινους» να ανεβάζουν στο twitter: «Τα λέμε στην Μαδρίτη» και τους Λονδρέζους να απαντούν: «Τα λέμε στον τελικό»!

 

https://twitter.com/LFC/status/1126231413018243074