Μήνυση κατά Πολάκη από τον πρόεδρο της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη, κατέθεσε ο ορθοπεδικός χειρουργός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών και ιδρυτής του «Ιδιωτικού Πολυϊατρείου Θήρας», κ. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, εγκαλώντας τον για ψευδείς δηλώσεις και αναφορές από το Βήμα της Βουλής, στις (15/3/2017), και στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ (19/2/2019).

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος υποστηρίζει ότι όσα διατυπώθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας στις προαναφερθείσες ημερομηνίες είναι απολύτως ψευδή και αποτελούν συκοφαντική δυσφήμιση, που πλήττουν βάναυσα και αναίτια την προσωπικότητα και την επαγγελματική του υπόσταση. Ζητεί δε το ποσό των 50.000 ευρώ ως αποζημίωση για τη βλάβη που προκλήθηκε σε βάρος του από τις δημόσιες τοποθετήσεις του αψύ, κατά τον Πρωθυπουργό, Κρητικού της Αριστοτέλους.

Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά του ο γιατρός και στέλεχος της ιδιωτικής υγείας,μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, στις 15/3/2017 και απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ., Λεωνίδα Γρηγοράκο, αναφέρθηκε εμμέσως (αλλά φωτογραφίζοντάς τον), στον Γιώργο Παπαγιαννόπουλο, αφήνοντας υπονοούμενα για τον ενάγοντα, λέγοντας «δεν είναι κρυφές οι σχέσεις που έχει με το κόμμα σας,…, με τον τρόπο που δανειοδοτήθηκε για να φτιάξει την Κεντρική Κλινική και το παράρτημα κάτω στην Σαντορίνη…».

Τον Φεβρουάριο του 2019, μέσω της ΕΡΤ, Ο Κ. Πολάκης, σύμφωνα με τον κ. Παπαγιαννόπουλο, αναφερόμενος στο Κέντρο Υγείας της Σαντορίνης (και σε αντιδιαστολή με το Κέντρο που λειτουργεί στη Θήρα) έκανε λόγο «για τοπική μάχη με την διαπλοκή…., με ένα ιδιωτικό μαγαζί, ο ιδιοκτήτης του οποίου ήταν παλιό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ,…, και έχει φτιάξει την κλινική του και στην Αθήνα…, και εκεί πέρα με χρηματοδότηση από τον αείμνηστο Παναγιώτη Λάμπρου της Αγροτικής Τράπεζας, την περίοδο του Χρηματιστηρίου…».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών, υποστηρίζει ότι ουδέποτε υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ενώ σε ότι αφορά τη λήψη δανείου, το 1999, από την Αγροτική Τράπεζα, ύψους τεσσάρων δισ. δραχμών, έγινε με εγγύηση του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας του και έχει αποπληρωθεί στο σύνολό του.

Καταλογίζει δε στον κ. Πολάκη πως τα γνωρίζει αυτά, αλλά προσπάθησε εντέχνως να δημιουργήσει κλίμα «διαπλοκής» και όχι πιστοληπτικής φερεγγυότητας, σε ότι αφορά την δανειοδότηση της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών από την Αγροτική Τράπεζα και τον Πέτρο Λάμπρου.

Το «παράρτημα στη Σαντορίνη» στο οποίο αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός είναι σύμφωνα με τον ιδρυτή του, ένα «Ιδιωτικό Πολυϊατρείο Θήρας», με 20 άτομα προσωπικό και σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Η αντίθεσή του με «το υποστελεχωμένο και πλημμελώς εξοπλισμένο Κέντρο Υγείας της Σαντορίνης» είναι ο λόγος της ψευδούς και απαξιωτικής αναφοράς εκτιμά ο κ. Παπαγιαννόπουλος. Επικαλείται μάλιστα τις πλείστες αναφορές της ΠΟΕΔΗΝ για τη δυσλειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης, ακόμη και στις εισαγγελικές αρχές, για την εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων αλλά και τους κινδύνους μη κάλυψης των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.