ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ : Οι πολίτες συνειδητοποιούν τον καθοριστικό ρόλο των ΑΝΕΛ για τα Εθνικά μας συμφέροντα, εν όψει Ευρωεκλογών

Στα Ιωάννινα, μαζί με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. Πάνο Καμμένο, βρέθηκε την Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θεόφιλος Βασιλείου, συνεχίζοντας το πρόγραμμα των περιοδειών του ανά την Ελλάδα.
Στο πλαίσιο των επισκέψεων πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο ενώ ακολούθησε περιοδεία σε πόλεις και χωριά της Π.Ε. των Ιωαννίνων και το απόγευμα ο κ. Βασιλείου παρέστη στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. στο ξενοδοχείο Grand Serai. Παράλληλα, ο κ. Βασιλείου είχε την ευκαιρία προσωπικών επαφών αλλά και της εγκάρδιας συνάντησης και συνομιλίας με ουσιαστικό περιεχόμενο, με τον Δήμαρχο Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπύρου Κωνσταντάρα.
Η συνολική διαπίστωση που είχε ο μοναδικός από την Αχαΐα πολιτικός υποψήφιος Ευρωβουλευτής, από τις συναντήσεις με φίλους και υποστηρικτές του, ήταν πως οι Έλληνες πολίτες συνειδητοποιούν στον απόλυτο βαθμό τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διακυβεύονται στις προσεχείς Ευρωεκλογές και τον καθοριστικό ρόλο, για τα Εθνικά μας συμφέροντα, που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο.
Στο πλαίσιο των προσωπικών συναντήσεών του, ο Θεόφιλος Βασιλείου είχε την ευκαιρία να επαναλάβει τη θέση του ότι «στην Ενωμένη Ευρώπη μπήκαμε ως …Έλληνες και πρέπει να παραμείνουμε …Έλληνες». Επισημαίνοντας σε όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση ότι οι ΑΝ.ΕΛ. και ο ίδιος προσωπικά προτίθενται να εκθέσουν την έννοια του Ευρωσκεπτικισμού στη βάση της ανάγκης, η Ενωμένη Ευρώπη να επιστρέψει στις αρχές τις οποίες έθεσαν οι ιδρυτές της, αυτές δηλαδή μιας Ενωμένης Ευρώπης των Λαών, της Εθνικής Κυριαρχίας, της Αλληλεγγύης και της Σύγκλισης.
«Το Eurogroup δεν ελέγχεται θεσμικά από τη βασική αρχή του Δημοκρατικού ελέγχου, δηλαδή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ωστόσο, ο σχεδιασμός λειτουργίας της Ε.Ε. από τη συνθήκη της Ρώμης, το 1957, και στη συνέχεια από τη διαμόρφωση των αρχών της συνθήκης του Μάαστριχτ, ήταν ο σεβασμός στα κράτη – έθνη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η έλευση των αρχών της παγκοσμιοποίησης διαμόρφωσαν, δυστυχώς, τη λογική κρατών και πολιτών – αριθμών. Λέμε, λοιπόν, ξεκάθαρα, ότι επιθυμούμε μέσα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανα της Ε.Ε., να λειτουργούμε και να συλλειτουργούμε, ως Λαοί, με σεβασμό στα εθνικά χαρακτηριστικά και τις Δημοκρατικές αρχές. Κανείς δεν έχει να φοβηθεί από τη Δημοκρατική λειτουργία του κρατών μελών της Ε.Ε.», δήλωση ο Θεόφιλος Βασιλείου, προσθέτοντας επίσης, ότι:
Στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να εκλέξουν Ευρωβουλευτές που ενστερνίζονται αυτές τις αρχές και υπερασπίζονται την άποψη ότι σε μια εποχή που …όλα αλλάζουν, κάποια πράγματα πρέπει να αγωνιστούμε για να παραμείνουν σταθερά, όπως είναι εκείνες οι Αξίες που διαχρονικά λειτούργησαν ως “σταθερές” του Λαού μας και κράτησαν το έθνος μας ενωμένο προστατεύοντάς το από όποια απειλή.