Ποιος είναι ο κήρυκας που ανακοίνωσε τη γέννηση του βασιλικού μωρού

Πήρε τη θέση του, άνοιξε τον πάπυρό του και με δυνατή φωνή ανακοίνωσε τη γέννηση του πρώτου παιδιού του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Μάλιστα, αυτή τη φορά ο κήρυκας δεν είπε μόνο “God save the queen” ( “Ο Θεός σώζει τη βασίλισσα”) , αλλά “God bless America and God save the Queen!”, για να τιμήσει και την καταγωγή της μητέρας, της Δούκισσας του Σάσεξ.

Ο Τόνι Έιπλτον, είναι ένας αυτοαποκαλούμενος δημόσιος κήρυκας της πόλης. είναι ο άνθρωπος που ανακοίνωσε τη γέννηση του τρίτου παιδιού του Πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον έξω από το μαιευτήριο, στο Lindo wing. Δεν έχει καμία σχέση με τη βασιλική οικογένεια και δεν είναι εκπρόσωπος του παλατιού, αλλά είναι εκείνος που αναλαμβάνει να αναγγείλει  τα γεγονότα ορόσημα της βασιλικής οικογένειας. Παίρνει  το κουδούνι του, διαβάζει τον πάπυρο και πάντα τελειώνει το μήνυμά του με το κλασσικό “God save the Queen”, δηλαδή  “Ο Θεός σώζει τη βασίλισσα”.

Λες και βγαίνει κατευθείαν από τον 18ο αιώνα, ξεκινάει με το χαρακτηριστικό “Oyez, Oyez, Oyez,”, το οποίο μοιάζει σαν να λέει “Oh yay, oh yay, oh yay”, το οποίο σημαίνει “hear ye”, δηλαδή “Ακούστε”.  Αφού έχει εξασφαλίσει την προσοχή όλων, συνεχίζει με ορμή στις ανακοινώσεις του.

 

 

 

 

 

 

 

Ο Έιπλτον εξασκεί τα καθήκοντά του με μεγαλή σοβαρότητα και δηλώνει πάντα παρών. Εξασκεί τον παραδοσιακό του ρόλο στο Bury St. Edmunds, μια πόλη στο Suffolk και στο Romford, σε περιοχές που βρίκσκονται εκτός Λονδίνου στην ευρύτερη περιοχή του Borough of Havering.

“Κάθε διακήρυξη που κάνω είναι σημαντική για μένα, είτε πρόκειται για φίλο, εταιρία, είτε για μέλος της βασιλικής οικογένειας”, λέει ο ίδιος στο Town & Country και καταλήγει: “”Όλοι αξίζουν τις καλύτερες προσπάθειές μου για να γιορτάσουν τα καλά νέα”.