Γρ. Αλεξόπουλος: Λιμάνι και πόλη είναι άρρηκτα συνδεδεμένα- Συναντήσεις με Ν. Κοντοέ και Ν. Ματούλα

Συνάντηση με  τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ Νίκο Κοντοέ είχε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος συνοδευόταν από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του «Πρωτεύουσα ξανά!» Χρήστο Μπακαλάρο, Θανάση Κούστα, Ευτυχία Μπάρλου, Αντώνη Σπυρόπουλο και Ναπολέοντα Τριανταφυλλόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κίνηση και την ασφάλεια και του λιμανιού, το νέο εμπορικό λιμάνι, τη έλευση του φυσικού αερίου και του τρένου και τη σχέση-διασύνδεση λιμανιού και πόλης.

Στη συνέχεια ο κ. Αλεξόπουλος είχε συνάντηση με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πατρών, Αντιπλοίαρχο Νικόλαο Ματούλα με τον οποίο επίσης επικεντρώθηκαν σε ζητήματα ασφάλειας και κίνησης του λιμένα.

«Λιμάνι και πόλη υπήρξαν σε όλη την ιστορική διαδρομή της Πάτρας απόλυτα συνδεδεμένα και αλληλοεξαρτώμενα. Για την Πάτρα το λιμάνι της είναι η ματιά της στην Ευρώπη, η έξοδός της προς την Δύση, το σημείο από το οποίο εισέρχονταν πάντα οι νέες ιδέες, τα νέα ιδεολογικά και πολιτιστικά «ρεύματα». Το λιμάνι της Πάτρας είναι πλούτος για αυτήν, πηγή εσόδων για πολλούς επαγγελματίες και εργαζομένους, αλλά και  βασικός μοχλός ανάπτυξης. Είναι αδιανόητο να μην λειτουργούν σε πλήρη συνεργασία δήμος και λιμένας, στο πλαίσιο ενός σχεδίου μακράς πνοής για την πόλη που θέλουμε και τη θέση που αυτή μπορεί να έχει στον ελληνικό και παγκόσμιο χάρτη» δήλωσε ο κ. Αλεξόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε και τους εργαζόμενους σε ΟΛΠΑ και Λιμεναρχείο και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που τους απασχολούν και τις απόψεις τους για την πόλη.

Επίσκεψη και στο «Ολύμπιον» Θεραπευτήριο

 

Ο κ. Αλεξόπουλος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί και το «Ολύμπιον» Θεραπευτήριο, μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, Κατερίνα Σολωμού, Παντελή Πανή και Ελένη Γκέκα.

Συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Φώτη Παπαβασιλόπουλο και με τους εργαζομένους.