Βραχυχρόνια μίσθωση: Ποια περιοχή της Αθήνας είναι στο Top15 των ευρωπαϊκών αγορών

Η AirDNA, ο κορυφαίος πάροχος στοιχείων και δεδομένων βραχυχρόνιας μίσθωσης παγκοσμίως, παρουσιάζει τη λίστα με τους 15 πιο ανερχόμενους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Η λίστα προέκυψε μετά από σύγκριση πέντε διαφορετικών παραγόντων σε 80.000 περιοχές, όπου υπάρχουν 10 εκατομμύρια ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Στην Ελλάδα, ανάμεσα στις καλύτερες περιοχές για επένδυση σε airbnb, βρίσκεται η περιοχή της Καλλιθέας στην Αττική.

Συγκεκριμένα, η Καλλιθέα εμφανίζει υψηλή ζήτηση όλο το χρόνο και αρκετά καλή αύξηση εσόδων, καθιστώντας την αγορά ιδανική για καταχωρίσεις που απευθύνονται σε τουρίστες που προτιμούν ταξίδια σε πόλεις.

Η βαθμολογία που δίνει η AirDNA στην Καλλιθέα είναι η εξής:

Βαθμολογία Αγοράς: 90/100 (A)
Ζήτηση: 76
Αύξηση εσόδων: 58
Εποχικότητα: 98

Νομοθεσία: 45

Οι Top ευρωπαϊκές αγορές

Φινλανδία
Η Vantaa είναι μια εξαιρετική αγορά για βραχυχρόνιες μισθώσεις, με υψηλή ζήτηση, υψηλή αύξηση εσόδων, χαμηλή εποχικότητα και όχι πολύ αυστηρή νομοθεσία.

Γαλλία
Η Rezé στη δυτική Γαλλία είναι ένας συνολικά καλός προορισμός.

Γερμανία
Δύο από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές βρίσκονται στη Γερμανία και διαθέτουν και οι δύο χαρακτηριστικά υψηλής ζήτησης και χαμηλής εποχικότητας. Αν και η αύξηση εσόδων δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή, ωστόσο οι κρατήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς προσφέρουν σταθερό εισόδημα.

Ιταλία
Η αύξηση των εσόδων στη Φλωρεντία είναι υψηλή. Κάτι που σημαίνει ότι τα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης σε αυτή την περιοχή βλέπουν τα έσοδά τους να αυξάνονται κάθε χρόνο. Δεν υπάρχει μεγάλη εποχικότητα αλλά αν κάποιος θέλει να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του, θα πρέπει να κάνει σωστή τιμολόγηση στη χαμηλή περίοδο, η οποία είναι από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο.

Ολλανδία
Η εποχικότητα είναι κάπως υψηλή σε αυτή την Ολλανδική αγορά, με τη ζήτηση να κορυφώνεται το καλοκαίρι. Για έναν έμπειρο οικοδεσπότη ή διαχειριστή ακινήτων, η περιοχή Goeree-Overflakkee αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία. Θα πρέπει όμως να βελτιστοποιήσουν την τιμολόγησή τους κατά την χαμηλή σεζόν προκειμένου να συμβαδίζουν με τη ζήτηση.

Ισπανία
Ολόκληρη η Ισπανία έχει πλέον πολύ χαμηλή εποχικότητα και έτσι αποτελεί μια πολύ καλή αγορά για βραχυχρόνιες μισθώσεις όλο το χρόνο. Το Tacoronte, στα Κανάρια Νησιά, και η Σεβίλη έχουν πολύ καλή αύξηση εσόδων και ζήτηση. Η Villadolid στη Βόρεια Ισπανία, αν και έχει μέτρια αύξηση εσόδων και ζήτηση, έχει μικρότερη εποχικότητα από τη Σεβίλη.

Ελβετία
Το Leukerbad στις Ελβετικές Άλπεις γνωρίζει υψηλή ζήτηση και παραδόξως χαμηλή εποχικότητα. Οι επισκέπτες συρρέουν όλο το χρόνο εδώ για να απολαύσουν την εκπληκτική θέα και τις δραστηριότητες.

Ηνωμένο Βασίλειο
Αν και τέσσερις από τις κορυφαίες Ευρωπαϊκές αγορές βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, καμία από αυτές δεν βρίσκεται στο Λονδίνο. Όλες οι αγορές έχουν χαμηλή εποχικότητα και ήπια έως μέτρια νομοθεσία. Το Luton, το Tunbridge Wells και το Milton Keynes απέχουν μερικές ώρες από το Λονδίνο ενώ το Chester βρίσκεται στα σύνορα με την Ουαλία, λίγο έξω από το Liverpool.

Πηγή: bnbnews