(ΦΩΤΟ)ΠΑΤΡΑ: Παράταξη Αλεξόπουλου-Σοβαροί και άμεσοι κίνδυνοι για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών στις παιδικές χαρές της πόλης

Στους σοβαρούς κινδύνους που υπάρχουν για την ασφάλεια των πολιτών και ειδικά των παιδιών από την εγκατάλειψη των, κατ ευφημισμό, πλατειών και παιδικών χαρών αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» στην σημερινή πρώτη του συνέντευξη Τύπου και κάλεσε την Δημοτική Αρχή να προχωρήσει αμέσως, αν μη τι άλλο, στον καθαρισμό των κοινοχρήστων χώρων. Ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Γιώργος Σπαγκούρος, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που έχουν ληφθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα και αποτυπώνουν την απαράδεκτη εικόνα που επικρατεί στις πλατείες και τις παιδικές χαρές.

Συγκεκριμένα ο κ. Σπαγκούρος ανέφερε:

«Πριν μπούμε σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις θέσεις και τις προτάσεις της παράταξής μας για την Πάτρα, πριν ξεκινήσουμε να συζητάμε για όσα οφείλει να κάνει μια δημοτική αρχή και όσα δεν έχει κάνει αν και όφειλε η παρούσα, πριν αρχίσουμε να συγκρίνουμε έργα και προγράμματα, θα θέλαμε σήμερα, πρώτη μέρα της συνάντησής μας, να απευθύνουμε μια κατεπείγουσα έκκληση προς τη δημοτική αρχή του κυρίου Πελετίδη.

Τον καλούμε να αφιερώσει ένα κομμάτι της δραστηριότητάς του πέρα από τις εκλογές στο να πάει επειγόντως να καθαρίσει αυτά που κατ΄ ευφημισμό ονομάζει πλατείες και παιδικές χαρές γιατί υπάρχουν σοβαροί και άμεσοι κίνδυνοι για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας.

Σας παρουσιάζουμε ενδεικτικά ορισμένες φωτογραφίες που αποτυπώνουν την υφιστάμενη κατάσταση στην πόλη, στις αρχές Μαΐου και στην καρδιά της άνοιξης, περίοδο δηλαδή κατά την οποία τα παιδιά μας βγαίνουν έξω, αναζητούν χώρους για να παίξουν και μοιραία σπεύδουν στις παιδικές χαρές της πόλης, στο κέντρο και τις συνοικίες.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Παιδική χαρά στην περιοχή Άγιος Χαράλαμπος στα Ζαρουχλέικα: Η ζούγκλα του Αμαζονίου ωχριά μπροστά της.

Παιδική χαρά περιοχής Κρύα Ιτεών: Σπασμένες, ετοιμόρροπες, άκρως επικίνδυνες κούνιες, με φόντο την πυκνή βλάστηση.

Παιδική χαρά Καρατασάκη στην Παραλία: Οι κούνιες αποκλεισμένες από τα άγρια χορτάρια.

 

Παιδότοπος στους Αμπελοκήπους: Κατεστραμμένα παγκάκια που χάνονται στην πυκνή βλάστηση.

 

 

Παιδική χαρά πίσω από την Πειραϊκή Πατραϊκή: Χορτάρια πιο ψηλά και από τα όργανα.

Αυτή είναι η κατάσταση με τις παιδικές χαρές στις λαϊκές συνοικίες, για τις οποίες τόσο κόπτεται η δημοτική αρχή, αλλά και στο κέντρο και σε όλη την πόλη από το ένα της άκρο έως το άλλο.

Ποιοι είναι οι άμεσοι κίνδυνοι που υπάρχουν εδώ; Πρώτον τα φίδια. Δεύτερον τα κατεστραμμένα παιχνίδια. Και τα δυο, μπορούν ανά πάσα στιγμή να στείλουν ένα παιδί από την παιδική χαρά στο νοσοκομείο. Πριν λοιπόν θρηνήσουμε θύματα καλούμε το δήμαρχο, τον κ. Πελετίδη, να ενδιαφερθεί στοιχειωδώς και να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας. Του δείχνουμε αυτές τις φωτογραφίες για να τον διευκολύνουμε κιόλας γιατί θεωρούμε ότι πριν ξεκινήσουμε να μιλάμε για προγράμματα και θέσεις προέχει να διασφαλίσουμε πρώτα ζωές. Και μην μας πουν ότι είναι όλα καλά και ότι κινδυνολογούμε, γιατί και στην Καλαμάτα με τον σαϊτοπόλεμο, όλα καλά ήταν μέχρι που θρηνήσαμε έναν άνθρωπο.

Οι φωτογραφίες που σας δείχνουμε είναι, όπως σας είπα, ενδεικτικές.

Τα προβλήματα αφορούν όλο το δήμο, αλλά αν μπούμε στη διαδικασία να παρουσιάσουμε όλες τιςεγκαταλειμμένες παιδικές χαρές και τις πλατείες θα χρειαστούμε ώρες.

Αν θέλει ο κ. Πελετίδης, μπορεί να επικοινωνήσει με τον κ. Αλεξόπουλο να του δώσει αναλυτικά τις εικόνες με το χάλι όλων των πλατειών και των παιδότοπων καθώς έχουμε πλήρη καταγραφή της κατάστασης.

Επαναλαμβάνουμε. Δεν πρόκειται απλώς για θέμα αισθητικής της πόλης για την οποία θα επανέλθουμε πολλές φορές γιατί έχουμε πάρα πολλά να πούμε. Πρόκειται για την ασφάλεια των πολιτών. Για την ασφάλεια των παιδιών μας».