(ΦΩΤΟ)ΠΑΤΡΑ: Κατακλύστηκαν από κόσμο οι πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ομονοίας – Οι εκδηλώσεις για την υποδοχή του Μάη

Οι πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ομονοίας , καθώς και τμήμα το ιστορικού κέντρου της Πάτρας, αποτέλεσαν και φέτος τα σημείο αναφοράς κορύφωσης των εκδηλώσεων, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων για την υποδοχή του Μάη.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, πλήθος κόσμου κατέκλυσε τις δύο πλατείες, προκειμένου να απολαύσουν μουσικές, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς .

Στα Ψηλαλώνια, από τις 7.30 το απόγευμα, με «φόντο» δεκάδες πάγκους με λουλούδια, 38 συγκροτήματα, στο πλαίσιο του 7ου ανταμώματος χορευτικών συγκροτημάτων που διοργάνωσε το Χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού, πρόσφεραν ένα μοναδικό θέαμα.

Νωρίτερα, το ιστορικό κέντρο της Πάτρας, πλημμύρησε από παραδοσιακές φορεσιές, καθώς τα μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων, με αφετηρία την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, μέσω του πεζόδρομου της Ρήγα Φεραίου και των οδών Γούναρη – Αθανασίου Διάκου, έφτασαν στα Ψηλαλώνια.

Η πλατεία Ομονοίας λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ, πλημμύρησε από μουσικές και τραγούδια, με το συγκρότημα «Μινόρε Παράπονο» να προσφέρει ξεχωριστούς λαϊκούς ήχους.

Στις εκδηλώσεις τω παρών έδωσε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Τάκης Πετρόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μελάς, , Χρήστος Κορδάς και τα μέλη του Δ.Σ. στο Πολιτιστικό Οργανισμό Νίκος Ασπράγκαθος, Πέτρος Βάης.