Νίκησαν οι “κοκκινόμαυροι”, και έκλεισαν με το δεξί την χρονιά

Για την τελευταία αγωνιστική της Football League (30η) η Παναχαϊκή επικράτησε εκτός έδρας με 2-0 της Κέρκυρας. Οι «κοκκινόμαυροι» τελείωσαν την φετινή σεζόν με το δεξί, και πλέον του χρόνου θα είναι στην Superleague 2. Σκόρερ για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη ήταν στο 32’ ο Δημήτρης Μαυριάς και στο 73’ ο Χρήστος Ελευθεριάδης που από το σημείο του πέναλτι έκανε το 2-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του αγώνα.

Στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες δεν μπήκαν δυνατά, παίζοντας ένα παιχνίδι υπομονής. Μάλιστα το πρώτο εικοσάλεπτο πέρασε χωρίς να υπάρξει καμία ευκαιρία μπροστά από τις δύο εστίες. Από το 30’ και μετά οι «κοκκινόμαυροι» άρχισαν να ανεβάζουν στροφές, και κατάφεραν μάλιστα στο 32’ να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Μαυριά  να κρεμάει τον Παγκράτη και να κάνει το 0-1 ( ο Παγκράτης πέρασε στο 26’ στην θέση του Βουτσέλα που τραυματίστηκε όταν έπεσε άτσαλα στο έδαφος έπειτα από την απόκρουση στο ψαλίδι του Μοντιέλ). Η μοναδική καλή φάση για τους γηπεδούχους έγινε στο 45’ όταν ο Γενιτσαρίδης μπήκε στην περιοχή πλάσαρε, όμως ο Κολοβούρης ήταν έτοιμος και αντέδρασε εξαιρετικά διατηρώντας έτσι το 0-1 για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Παναχαϊκή ήθελε να κλειδώσει το παιχνίδι, και να βρει ένα γκολ όσο πιο γρήγορα μπορούσε. Η πίεση που ασκούσαν οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη ήταν μεγαλύτερη από αυτήν του πρώτου ημιχρόνου, και έδειξαν ότι θέλουν να αποχαιρετήσουν φέτος την Football League με ένα θετικό αποτέλεσμα. Μάλιστα κατάφεραν να πετύχουν τον σκοπό τους, αφού στο 73’ έπειτα από ανατροπή του Κυνηγόπουλου( είχε περάσει ως αλλαγή στο 65’ στην θέση του Μοντιέλ) μέσα στην περιοχή της Κέρκυρας, ο Ελευθεριάδης από την άσπρη βούλα έκανε το 0-2 και σφράγισε την νίκη για τους φιλοξενούμενους. Δεν άλλαξε κάτι στα υπόλοιπα λεπτά που ακολούθησαν, με την Παναχαϊκή να αποχαιρετά της φετινή Football League με μια εκτός έδρας νίκη.

Η ενδεκάδα της Παναχαϊκής ( Σάκης Τσιώλης):

Κολοβούρης, Πολίμος, Πλέγας, Μαυριάς, Ελευθεριάδης, Κολ, Μοσνί, Παπατόλιος, Μοντιέλ( 65’ Κυνηγόπουλος), Ντάσιος, Πολυχρόνης

Η ενδεκάδα της Κέρκυρας ( Τάσος Θέος):

Βουτσελάς( 26’ Παγκράτης), Σανδραβέλης, Γεωργακόπουλος, Κρητικός Ν. Ζορμπάς, Σιατραβάνης( 69’ Βλάχος), Αναστασίου, Γενιτσαρίδης, Θεοδωράκης, Παναγιωτίδης, Misku

Περικλής Παπαρίζος  sport24patras.gr