ΑΧΑΪΑ: Στην Πάτρα σήμερα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Καιρίδης

Στην Πάτρα βρίσκεται σήμερα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας – Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Δημήτρης Καιρίδης.

Ο κ. Καιρίδης επισκέφθηκε τα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε “Η χώρα μας πλήρωσε πανάκριβο τίμημα για τις αυταπάτες και τα ψεύδη του λαϊκισμού όμως, τώρα, έχει μια ευκαιρία ανάταξης που δεν μπορεί να πάει χαμένη.Η Νέα Δημοκρατία είναι ο φυσικός πολιτικός μου χώρος ως η μεγάλη ευρωπαϊκή και φιλελεύθερη παράταξη.

Η ήττα του λαϊκισμού στις ευρωεκλογές αποτελεί πρόκριμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που χρειαζόμαστε στις εθνικές εκλογές. Εκτιμώ δε, πως οι γνώσεις μου, η επαγγελματική μου εμπειρία ως καθηγητή διεθνών σχέσεων και η ευρύτερη ενασχόληση μου με τα ευρωπαϊκά θέματα όλα τα προηγούμενα χρόνια από διάφορες θέσεις με καθιστούν πιο χρήσιμο στην Ευρωβουλή.

Ο στόχος μου στην Ευρώπη είναι πολύ συγκεκριμένος. Πρωταρχική αποστολή μου είναι να συμβάλω στην οικονομική και κοινωνική ανάταξη, με έμφαση στους πολλούς, τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα, που κουβάλησαν το μεγαλύτερο φορτίο της κρίσης. Προϋπόθεση είναι η μείωση των υπερ-πλεονασμάτων, ώστε να μειωθούν οι φόροι και οι εισφορές, η τραπεζική ένωση για να γυρίσουν οι καταθέσεις και ο κοινός προϋπολογισμός της ευρωζώνης για την ενίσχυση των χωρών σε κρίση, όπως η Ελλάδα. Για να πετύχουμε όμως αυτό το μεγάλο στόχο-κλειδί της μείωσης των υπερπλεονασμάτων για την ελληνική ανάπτυξη θα πρέπει να ανακτήσουμε τη μεταρρυθμιστική μας αξιοπιστία έναντι των εταίρων μας. Αυτό προϋποθέτει μια καθαρή ευρω-νίκη της ΝΔ”