Χαβάη: Αμερικανός στρατιώτης έπεσε στο ηφαίστειο Κιλαουέα και επέζησε

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας Αμερικανός στρατιώτης, ο οποίος έπεσε μέσα σε ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια του πλανήτη, στη Χαβάη και παρόλα αυτά, επέζησε.

Ο 32χρονος στρατιώτης διασώθηκε μετά από μεγάλη επιχείρηση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, ο άτυχος άντρας παραμένει σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση. Ο Αμερικανός είχε ανέβει στην καλδέρα του ηφαιστείου Κιλαουέα, το οποίο πρόσφατα είχε εκραγεί, προκαλώντας μεγάλες αλλαγές στο φυσικό τοπίο της περιοχής, όταν έπεσε και παρασύρθηκε στον γκρεμό για τουλάχιστον 25 μέτρα.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ξαφνικά το έδαφος έφυγε κάτω από τα πόδια του 32χρονου άντρα, ο οποίος χάθηκε στο κενό. Το ατύχημα συνέβη στις 18:30 τοπική ώρα, ενώ τα συνεργεία διάσωσης κατάφεραν να εντοπίσουν τον Αμερικανό στρατιώτη δυόμισι ώρες μετά, στις 21:00.

kila_rescuers

 

Όταν τον πλησίασαν, διαπίστωσαν ότι ήταν ακόμη ζωντανός. Αμέσως στήθηκε κατεπείγουσα επιχείρηση για τη μεταφορά του σε νοσοκομείο με ελικόπτερο.

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική στρατιωτική ηγεσία, ο 32χρονος βρισκόταν στο νησί στο πλαίσιο στρατιωτικής εκπαίδευσης. Δεν διευκρινίστηκε αν τη στιγμή του ατυχήματος, βρισκόταν σε κάποια αποστολή.

Πριν λίγους μήνες, το Κιλαουέα εξερράγη, καταστρέφοντας πάνω από 700 σπίτια σε μία έκταση 22 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ η λάβα έρεε για μήνες στον ωκεανό.

Το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας, έχει χαρακτηρίσει το Κιλαουέα ως το πιο ενεργό ηφαίστειο στον πλανήτη, όπως αποδείχθηκε πριν από λίγο καιρό με την έκρηξη που προκλήθηκε.