Σε βαθιά καταστολή η 8χρονη Αλεξία -Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα ανακοίνωσε το Παίδων

Κρίσιμη για τα επόμενα 24ωρα χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας της 8χρονης Αλεξίας οι θεράποντες γιατροί του Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» με ανακοίνωσή τους -σημειώνεται πως είναι η πρώτη ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Κυριακή του Πάσχα οπότε και το παιδί εισήχθη για επέμβαση και νοσηλεία στο παιδιατρικό νοσοκομείο, κι ενώ είχε προηγηθεί ένας μαραθώνιος επισκέψεων στα νοσοκομεία Θήβας και Χαλκίδας αμέσως μετά τον βαρύτατο τραυματισμό της από αδέσποτη σφαίρα ενός 54χρονου όπως αποκαλύφθηκε από τις έρευνες της αστυνομίας.

Η μικρή Αλεξία νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη καθώς και σε βαθιά καταστολή προκειμένου να αντιμετωπιστεί το εγκεφαλικό οίδημα που έχει προκληθεί συνεπεία του τραύματος στο κρανίο της και της χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε γι αυτό.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου που δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης αναφέρει τα εξής:

«Η ασθενής διανύει το 4ο μετεγχειρητικό 24ωρο μετά από χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης βολίδας όπλου ενδοκρανιακά.

Παραμένει διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη και βαθιά καταστολή για την αντιμετώπιση μετατραυματικού/μετεγχειρητικού εγκεφαλικού οιδήματος.

Η κατάσταση της ασθενούς είναι σταθερή, ωστόσο η μετεγχειρητική της πορεία εξακολουθεί να θεωρείται κρίσιμη για τα επόμενα 24ωρα».