Αλλάζει από σήμερα το ωράριο των τραπεζών

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), σε συνέχεια της νέας Συλλογικής Σύμβασης με την ΟΤΟΕ, από την Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019, τα καταστήματα των τραπεζών μελών της ΕΕΤ θα πραγματοποιούν συναλλαγές, κατά τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα – Παρασκευή) τις ώρες 08.00-14.00.

Η νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση των τραπεζοϋπαλλήλων είναι τριετούς διάρκειας και περιλαμβάνει σημαντικές ρυθμίσεις που αφορούν:

Στην προστασία της απασχόλησης.

Στη βελτίωση του εισοδήματος των τραπεζοϋπαλλήλων με την κάλυψη εντός της τριετίας μέρους των απωλειών.

Στην εκπαίδευση των τραπεζοϋπαλλήλων, ενόψει της ψηφιοποίησης των τραπεζικών εργασιών, καθώς και άλλες σημαντικές ρυθμίσεις με θεσμικό και οικονομικό περιεχόμενο.

Στο ωράριο συναλλαγών στις τράπεζες, το οποίο διαμορφώνεται, την 2η Μαΐου, από τις 08:00 έως τις 14:00, Δευτέρα έως Παρασκευή.

«Η υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι ιδιαίτερης σημασίας στις δυσμενείς συνθήκες, δεδομένου ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες, αλλά και οι εργαζόμενοι επιβάλλουν συνεννόηση και αμοιβαία κατανόηση, προκειμένου τόσο οι τράπεζες, όσο και οι εργαζόμενοι, να ανταποκριθούν στους ρόλους τους. Ειδικότερα, οι τράπεζες οφείλουν να σχεδιάσουν μία αποτελεσματική στρατηγική στήριξης της πραγματικής οικονομίας και των κοινωνικών αναγκών και σε αυτήν την κατεύθυνση οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία.

Την ίδια ώρα, η ΟΤΟΕ σημειώνει ότι αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση, μετά την υπογραφή της νέας Κλαδικής Σ.Σ.Ε., αλλά τονίζει ότι θα παραμείνει σε ετοιμότητα, ενόψει των όποιων εξελίξεων στον χώρο.