Στην Τουρκία το καλοκαίρι ο Τραμπ

Επίσκεψη στην Τουρκία αναμένεται να πραγματοποιήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ το καλοκαίρι, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου συζητήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του εκπροσώπου της Τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν με τον σύμβουλο επί της εθνικής ασφάλειας του Τραμπ, Τζον Μπόλτον.

Η ημερομηνία της επίσκεψης, ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστή.

Μεταξύ άλλων, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις διμερείς σχέσεις, τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400, το πρόγραμμα των F-35 καθώς και τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Η επικείμενη αυτή επίσκεψη γίνεται γνωστή την ώρα που η καλά κρατεί η ένταση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία, λόγω της επιμονής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, με αποτέλεσμα η Ουάσινγκτον να απειλεί με πάγωμα των F-35.

Μία ημέρα μετά την επικοινωνία του Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Τούρκος πρόεδρος διαμήνυσε ότι «το έργο κατασκευής των F-35 είναι καταδικασμένο να καταρρεύσει χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας».

Οι δηλώσεις έγιναν στη 14η Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας IDEF’19 στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο TÜYAP στην Κωνσταντινούπολη.