Σε βαρύ πένθος το αχαϊκό ποδόσφαιρο για την αυτοκτονία-σοκ

Σοκ στο ποδόσφαιρο της Αχαΐας, αφού έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Δημητρίου. Ο 28χρονος ήταν αυτός που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι τη Δευτέρα του Πάσχα με το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού.
Ο Χρήστος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του και είχε κινητοποιηθεί η Αστυνομία για να τον εντοπίσει. Μετά από ώρες, βρέθηκε τραυματισμένος στα άκρα σε χαράδρα στην περιοχή της Ξερόλακκας. Τότε άνδρες της Αστυνομίας μαζί με το ΕΚΑΒ τον μετέφεραν στο ΠΓΝΠ για τις πρώτες βοήθειες αλλά και για να περάσει από ψυχιατρική εξέταση.
Κατά τις εξετάσεις, ο 28χρονος βρήκε την ευκαιρία και άρπαξε το όπλο του Αστυνομικού που τον φρουρούσε, το έστρεψε στο κεφάλι του και αυτοπυροβολήθηκε.
Στα ιατρεία επικράτησε πανικός και άπαντες ήταν σε κατάσταση σοκ. Αμέσως ο νεαρός πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, όμως το τραύμα ήταν πολύ σοβαρό και λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και ο αστυνομικός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πατρών.
Η κηδεία του Χρήστου θα γίνει την Πέμπτη 2/5 από τον ναό των Αγίων Αγγέλων (1 μ.μ.).
Ανακοίνωση για το θάνατο του Χρήστου Δημητρίου εξέδωσε η διοίκηση του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαΐας: «Ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Αχαϊας εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για τον θάνατο του ποδοσφαιριστή Χρήστου Δημητρίου.
Ακόμα ένα τραγικό γεγονός χτυπάει την περιοχή μας και μας γεμίζει θλίψη. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να κρύβει στο μυαλό του ο διπλανός μας. Τι μπορεί να τον βασανίζει. Ας στεκόμαστε όσο μπορούμε στις δυσκολίες του καθενός που μπορεί να οδηγήσουν σε μοιραίες καταστάσεις. Τα θερμά μας συλλυπητήρια».
Η ανακοίνωση της ΕΠΣΑ αναφέρει: «Η Ε.Π.Σ. Αχαΐας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του νεαρού ποδοσφαιριστή Χρήστου Δημητρίου.
Ο Χρήστος ήταν προπονητής στις ακαδημίες του Δαβουρλή Κ. 92 και ποδοσφαιριστής της Αυτόνομης Π.Ο.. Είχε αγωνιστεί με τις ομάδες του Δαβουρλή Κ. 92 και Ατρόμητου Λάππα. Επίσης αγωνίστηκε και για τις Μικτές ομάδες του Νομού μας».