Ο Γιώργος Λάνθιμος στις φετινές Κάννες ως μέλος της κριτικής επιτροπής

Ο Έλληνας διεθνής σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, η Αμερικανίδα ηθοποιός Ελ Φάνινγκ, ο Γάλλος δημιουργός κόμικς Ενκί Μπιλάλ και ο Γάλλος σκηνοθέτης Ρομπέν Καμπιγιό θα απαρτίζουν, μεταξύ άλλων, την κριτική επιτροπή του 72ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν στις 29 Απριλίου 2019 οι διοργανωτές.

Τέσσερις γυναίκες και τέσσερις άνδρες θα περιστοιχίζουν τον πρόεδρο της επιτροπής, τον βραβευμένο με Όσκαρ Μεξικανό σκηνοθέτη Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, το όνομα του οποίου είχε ανακοινωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου.

Στην επιτροπή θα συμμετάσχουν επίσης η ηθοποιός και σκηνοθέτης από τη Μπουρκίνα Φάσο, Μεμουνά Ντιάγε όπως και άλλοι τρεις σκηνοθέτες και σεναριογράφοι: η Αμερικανίδα Κέλι Ράικαρντ, η Ιταλίδα Αλίτσε Ρορβάκερ και ο Πολωνός Παβέλ Παβλικόφσκι.

Η επιτροπή θα απομείνει τα βραβεία της στις 25 Μαΐου 2019.

Ο Γιώργος Λάνθιμος είχε μία καταπληκτική χρονιά με την ταινία του «Η Ευνοούμενη» που είχε πρωτοξεχωρίσει στο Φεστιβάλ της Βενετίας τον Σεπτέμβριο του 2018 φτάνοντας να διεκδικήσει 10 Όσκαρ κερδίζοντας αυτό του α’ γυναικείου ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν, να κάνει και εμπορική επιτυχία πλησιάζοντας τα 100 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις.