ΠΑΤΡΑ: Αυξημένη η κίνηση για Κεφαλονιά και Ιθάκη – Μεγάλη η κίνηση και για τη Ζάκυνθο.

Μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι είναι η επιβατική κίνηση τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας στη γραμμή Πάτρα – Σάμη Κεφαλονιάς – Ιθάκη. Στην αύξηση αυτή συνέβαλε η επανεκκίνηση & σταθερότητα της γραμμής & των δρομολογίων από το λιμάνι της Πάτρας για την Κεφαλονιά & την Ιθάκη. Πολλοί Πατρινοί λοιπόν και όχι μόνο επέλεξαν να μετακινηθούν και να ταξιδέψουν τις μέρες αυτές στην Κεφαλονιά για να περάσουν τις άγιες ημέρες του Πάσχα ενώ το ίδιο μεγάλη είναι και η κίνηση για τη Ζάκυνθο.

Τα δρομολόγια της Μ. Τετάρτης και Μ. Πέμπτης ήσαν γεμάτα από το λιμάνι της Πάτρας για Κεφαλονιά ενώ η κίνηση κορυφώνεται την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο 27/4. Να θυμίσουμε πως το δρομολόγιο πραγματοποιεί πλοίο της Levante Ferries. Η ώρα αναχώρησης είναι από την Ιθάκη στις 7.15 το πρωί, στις 8 από το λιμάνι της Σάμης και από Πάτρα το πλοίο αναχωρεί στη 1.30 το μεσημέρι.

Μιλώντας  ο Ναυτιλιακός πράκτορας Γιώργος Τελώνης υπογράμμισε τη μεγάλη προτίμηση των Πατρινών και όχι μόνο το φετινό Πάσχα στο νησί της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και πως ήδη καταγράφεται αισθητή άνοδος στην επιβατική κίνηση σε σχέση με πέρυσι το Πάσχα. Ακόμα όπως μας είπε την Μεγάλη Τρίτη λόγω του απαγορευτικού που υπήρχε εξαιτίας των δυνατών ανέμων, το πλοίο που είχε έρθει στην Πάτρα δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει το καθορισμένο δρομολόγιο, ωστόσο μόλις κόπασαν οι άνεμοι στις 4 το πρωί της Μ. Τετάρτης το πλοίο αναχώρησε για την Κεφαλονιά προκειμένου να κάνει κανονικά τα δρομολόγια και να εξυπηρετήσει τον κόσμο.

Για την Κυριακή του Πάσχα δεν θα υπάρξει δρομολόγιο από την Πάτρα αλλά οι επιβάτες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τη γραμμή Κυλλήνη – Πόρος Κεφαλονιάς.

Από την Κυλλήνη η Levante Ferries έχει καθημερινά για Κεφαλονιά 5 δρομολόγια.

thebest.gr