ΠΑΤΡΑ: Υποψήφια με το “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά η γεωλόγος Σεσίλια Χαρμπίλα

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό “σπιράλ” του υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων Πέτρου Ψωμά θα είναι η συμπολίτισσα γεωλόγος Κυπαρισσία (Σεσίλια) Χαρμπίλα.

«Εκτιμώ βαθύτατα τον Πέτρο Ψωμά για το ήθος, το πνεύμα, τη ζωντάνια, τη διάθεση και την αισιοδοξία του. Τον γνώρισα στο κάλεσμα για την ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών, στο οποίο έγινα ιδρυτικό μέλος. Όφειλα και σε αυτό το κάλεσμα να τον ακολουθήσω, για κάτι ανώτερο και πιο ποιοτικό» δηλώνει και προσθέτει: «Η πόλη καλεί αυτή τη φορά μέσα από τον Πέτρο τον Ψωμά. Μια πόλη που οφείλουμε να την υπερασπιστούμε, να την αναδείξουμε και τελικά να την αγαπήσουμε όπως της αξίζει, αφού είμαστε δημότες της.

Ο Πέτρος έχει όραμα γι’ αυτή την πόλη, και θέλει να το μοιραστεί με τους ανθρώπους της. Έχει το χάρισμα να δημιουργεί ομάδες, ενωμένες και συντονισμένες, για έναν κοινό σκοπό. Δε θα μπορούσα, λοιπόν, να απέχω και θέλω να στηρίξω αυτή την ομαδική προσπάθεια».

Το όραμά της αναφέρει ότι είναι «μια Πάτρα πιο όμορφη και πιο καθαρή, μια Πάτρα πιο χαρούμενη και πιο αισιόδοξη, μια Πάτρα πιο πολιτισμική και πιο τουριστική, εν τέλει μια Πάτρα πιο πλούσια σε αξίες και ήθος». Και καταλήγει τονίζοντας: «Μπορώ να προσφέρω την αισιοδοξία μου, την προθυμία μου και τις γνώσεις μου στην ομάδα του “σπιράλ” για να αξιοποιηθεί το υπάρχον δυναμικό και να δημιουργηθούν νέες προοπτικές και νέες δυνατότητες ανάπτυξης μιας πιο “πλούσιας” πόλης απ’ όλες τις απόψεις».

Η Κυπαρισσία (Σεσίλια) Χαρμπίλα του Ιωάννη, μεγάλωσε στην Πάτρα και έχει καταγωγή από τη Ζάκυνθο. Σπούδασε Γεωλογία στη Σχολή Θετικών Επιστημών της Πάτρας. Πήρε MSc στην Τεχνική Γεωλογία από το Imperial College του Λονδίνου το 1999 και MSc στα Υπόγεια Έργα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Εργάστηκε στο Γραφείο Μάλιου Α.Ε., στο Εργοτάξιο των Σιδηροδρομικών Έργων της Κακιάς Σκάλας, στην ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. και στο Εργοτάξιο του Μετρό Αθηνών, στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, στην Δ/νση Υδάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας και σήμερα εργάζεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Έχει πάρει πτυχίο πιάνου από το Ελληνικό Ωδείο το 1996 και φοίτησε στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Θεατρική Τέχνη» στα Εξάρχεια. Έχει συνεργαστεί με το Μ.Ε.Θ. Καλαμάτας, το Διάφανο Θέατρο, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, το Επίκεντρο+. Έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση, ασχολείται με τις εκφωνήσεις και έχει δανείσει τη φωνή της σε κινούμενα σχέδια και διαφημίσεις στο διαδίκτυο.

Υπήρξε Αντιπρόσωπος Φοιτητών Έτους στο Γεωλογικό Τμήμα, καθώς και στο Imperial College, και έχει διατελέσει Γενική Γραμματέας της Ένωσης των Κατοίκων της εστίας Lillian Penson Hall του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έχει υπάρξει εθελόντρια στην Ολυμπιάδα του 2004, στις τελετές έναρξης και λήξης, καθώς και εθελόντρια του Δήμου Πατρέων από το 2010. Είναι παντρεμένη με τον οδοντίατρο Παναγιώτη Χρονόπουλο, ζουν στα Βραχνέικα, και έχουν έναν γιο.