ΠΑΤΡΑ: Τι ισχύει για τις ενδιάμεσες Εαρινές Εκπτώσεις 2019 – Από 2 έως 15 Μαΐου

Με τον νόμο 4177/2013, καθορίστηκαν οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι (1-15 Νοεμβρίου και 1-15 Μαΐου). Συνεπώς οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν από την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019 (καθώς η Πρωτομαγιά είναι υποχρεωτική αργία) έως την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019. Τη δε Κυριακή 5 Μαΐου τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοικτά (προαιρετικά) από τις 11.00 έως τις 20.00
Υπενθυμίζουμε ότι ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών είναι κάθετα αντίθετος στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη θεσμοθέτηση ΜΟΝΟ των 3 καθιερωμένων Κυριακών (παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, Κυριακή των Βαΐων) και για τη συνταγματική κατοχύρωση των υπόλοιπων, γιατί οι καλοθελητές της απελευθέρωσης όλων των Κυριακών, παραμονεύουν. Ας μην ξεχνάμε ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα επιφέρει περισσότερα λουκέτα, ανεργία, ύφεση, οξύτερη κρίση και αθέμιτο ανταγωνισμό από τα μονοπώλια που θα επικρατήσουν.
Όσο για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις αυτές θα είναι οι τελευταίες καθώς η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και προχωράει στην θεσμοθέτηση της κατάργησής τους. Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών είχε από την αρχή επισημάνει ότι το μέτρο αυτό δεν είναι προς όφελος ούτε των επιχειρήσεων, ούτε των καταναλωτών και πλήττει τον θεσμό των Εκπτώσεων συνολικά. Η θεσμοθέτησή τους επί υπουργίας κ. Χατζηδάκη σκοπό είχε την καθιέρωση περισσότερων εργάσιμων Κυριακών και την ουσιαστική απορύθμιση της αγοράς με τις συνεχείς εκπτώσεις και προσφορές που λειτουργεί προς όφελος των πολυεθνικών αλυσίδων. Η αποτυχία του θεσμού έχει πλέον αποδειχθεί στην πράξη και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας βρίσκεται σε συνεννόηση με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου για την κατάργησή τους.